Στην Αίγυπτο μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να έχει επαφές με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το βασικό αντικείμενο των συνομιλιών των δύο υπουργών θα είναι η οριοθέτηση AOZ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών γίνεται με σκοπό να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Πηγέα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και μένουν τρία λεπτά σημεία τα οποία δεν μπορούσαν να λυθούν από απόσταση και γι αυτό ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στη γειτονική χώρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη «συνέχεια» του ταξιδιού του Νίκου Δένδια, τον Ιούνιο.

Όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του,σήμερα, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, στο Κάιρο.

Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, μετά το πέρας της συνάντησης θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου και Κοινό Ανακοινωθέν. Εκτός από την πρόοδο στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, θα υπάρξει και νέο πλαίσιο συνεργασίας για τον τουρισμό και το εμπόριο.