Σειρά διαδοχικών συναντήσεων είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα το πρωί.


Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, με θέμα συνομιλίας κυρίως το μεταναστευτικό.

«Είχα τη δυνατότητα να μοιραστώ με τον μακαριώτατο ορισμένες σκέψεις που αφορούν τη δυνατότητα συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε αναφορικά με το μεταναστευτικό», δήλωσε ο υπουργός.

Μάλιστα, τόνισε ότι «τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στη Λέσβο έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική ανάγκης αποτελεσματικών πολιτικών της χώρας μας και σε αυτό η συμπαράσταση και αρωγή της Εκκλησίας και του αρχιεπισκόπου είναι ουσιαστικής σημασίας» και επισήμανε ότι «το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που συζητήσαμε».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία, πέρα από την Πολιτεία, ήταν και είναι τροφός και φρουρός αυτού του τόπου. Στόχος Πολιτείας και Εκκλησίας είναι πάντοτε ο άνθρωπος και εκεί συναντώνται οι δραστηριότητές μας». Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προτάσεις και τις ενέργειες που συζήτησαν και τόνισε πως «σε ό,τι μπορούμε και είναι δυνατό, είναι χρέος μας να βοηθήσουμε, όπως κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε πάντα με ειλικρίνεια και τιμή».

Λίγο νωρίτερα, επίσκεψη στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας πραγματοποίησαν ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκευτικού Διαλόγου, Faisal bin Muaammar, και εν συνεχεία ο πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, με τους οποίους συνομίλησε για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi πέρασε το πρωί την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Ο Aρχιεπίσκοπος και ο κ. Toubassi αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον μακαριώτατο να υπογραμμίζει ότι πρώτο μέλημα των ηγετών που καθορίζουν τις εξελίξεις στην περιοχή θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της ειρήνης και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε, «θα πρέπει να εργαστούν όλοι όσοι μετέχουν στη λήψη των αποφάσεων εγγυώμενοι την ειρηνική συνύπαρξη όλων».