Στα Παραπολιτικά 90,1 μίλησε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε.

Για τις καταστροφές απο τον «Ιανό»

Υπάρχουν πολύ μεγάλες ζημιές στην Καρδίτσα αλλά υπάρχει και πολύ μεγάλη και συντονισμένη παρέμβαση . Ήμασταν εκεί όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, επι κεφαλής ο πρωθυπουργός , παρουσιάσαμε το πακέτο των μέτρων πουγίνονται πραγματικότητα . Το υπουργείο εσωτερικών έχει ήδη κατανείμει18,5 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 4,5 πηγαίνουν στο Δήμο Καρδίτσας με στόχο από αύριο το πρωί κάθε οικογένεια να παίρνει τα πρώτα 600 ευρώ , για να βγουν οι πρώτες ημέρες και στη συνέχεια μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες 6.000 σε κάθε νοικοκυριό.

Ταυτόχρονα υπάρχει ένα μεγάλο πλέγμα δράσεων από την πλευρά του υπουργείου υποδομών για την αποκατάσταση όλων των υποδομών στην περιοχή και κύρος Βορίδης που συντονίζει τη δουλειά του ΟΓΑ προκειμένου να γίνει ταχύτερα η καταγραφή των καταστροφών στο επίπεδο το αγροτικό και κτηνοτροφικό και να αποζημιωθούν οι άνθρωποι.

Επίσης γίνονται δύο πολύ κρίσιμα πράγματα, το πρώτο είναι ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να συντονιστούν τα έργα αντιπλημμυρικού χαρακτήρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή και το δεύτερο είναι ότι τέθηκε από τουφορείς της αυτοδιοίκησης και θα συνδράμουμε σε αυτό, να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα επαναφοράς της περιοχή, σε μια κανονική ζωήκαι στην ανάπτυξη.

Για το θέμα με τον Νίκο Χαρδαλιά 

Ο ίδιος ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας έχειεξηγήσει. Εγώ τι παραπάνω να πω. Πιστεύω ότι όλοι οφείλουμε να φοράμε τη μάσκα εκεί που οφείλουν και όλοι οι πολίτες να φοράνε τη μάσκα. Δεν έχουμε άλλο μέσο προστασίας από αυτό. ‘Αλλά οκ. Χαρδαλιάς νομίζω ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συμβεί αυτό που περιγράφεται.

Για τα μέτρα του κοροναϊού

Έχουμε πάρει ένα πολύ συγκεκριμένο μέτρο, σε ότι αφορά το δημόσιο τομέα, έχουν χωριστεί σε 3 ομάδες οι εργαζόμενοι παντού , 7-8-και 9 το πρωί γίνεται η άφιξη στο δημόσιο, προκειμένου όσο γίνεται να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό κυρίως στα ΜΜΜ. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι η υποχρεωτική τηλεργασία του 40%.

Μέτρο που μπαίνει σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα. Και στην περίοδο της καραντίνας το συγκεκριμένο μέτρο δούλεψε πολύ καλά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι επόμενοι μήνες θα περάσουν κατά πάσα πιθανότητα με αυτό τον τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να μη φτάσουμε σε ένα lockdown. Διότι οι συνέπειες οι οικονομικές είναι τεράστιες.

Για δήλωση Τζάκρη 

Από αυτά που μου λέτε αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος έχει ιδεολογικό vertigo. Αλλά πιστεύω ότι δεν
είναι σοβαρά πράγματα αυτά.