Στην εξαφάνιση του Χρήστο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Λαγό είναι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες της ΧΑ που δεν έχει παραδοθεί ή συλληφθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 άτομα, είναι στραμμένα όλα τα μάτια και ειδικότερα της ΕΛΑΣ.

Μιλώντας στο Mega και στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ο δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κατάφερε να εκμεταλλευτεί την χαλάρωση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την προφυλάκισή του και να διαφύγει τελικά.

Συγκεκριμένα αποκαλύπτει ότι μετά από το πέρας του χρόνου προφυλάκισης του Χρήστου Παππά και των άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής, του είχε επιβληθεί ο όρος παρουσίας σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα και όχι δύο, που ισχυρίστηκαν κάποιοι, και όπως επίσης ο όρος της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης κάθε μέρα στο σπίτι του.

Ειδικότερα το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο περιοριστικός αυτός όρος άλλαξε σε μία υποχρεωτική παρουσία του κ. Παππά σε ΑΤ και συγκεκριμένα την 1η του μήνα.

Ο Χρήστος Παππάς λοιπόν, εκμεταλλευόμενος ότι από το 2015 και μετά ηρθει ο όρος των άλλων δύο υποχρεωτικών παρουσιών του ανά μήνα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης κάθε μέρα σπίτι του, παρουσιάστηκε την 1η Οκτωβρίου σε οικείο ΑΤ και μετά έγινε άφαντος, με αποτέλεσμα να τον ψάχνει η Ελληνική Αστυνομία.

Από την πλευρά της, η ΕΛΑΣ αποκλείει το ενδεχόμενο ο Χρήστος Παππάς να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο ίδιος ωστόσο, επικαλείται το γεγονός ότι εφόσον η πρωτόδικη δίκη διήρκησε 5,5 χρόνια, εάν κάνει άλλα τόσα το Εφετείο, επί της ουσίας θα έχει εκτίσει το υποχρεωτικό κομμάτι της ποινής του.