Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό στη διαδικτυακή συζήτηση που συνδιοργανώνουν η ελληνική προεδρία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με θέμα: «Διαχείριση Υγειονομικών Κρίσεων και Ανθρώπινα Δικαιώματα», την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 19.00.

Σκοπός της διαδικτυακής συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, είναι να συμβάλλει στην επιτυχή διαχείριση του κορονοϊού και τις αλλαγές με βάση τις οποίες οι πολίτες καλούνται να αναπροσαρμόσουν την καθημερινότητά τους.

Στο πάνελ, όπως γίνεται γνωστό, θα συμμετάσχουν ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Μαρία Γαβουνέλη και ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Βασίλειος Αποστολόπουλος. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.