Την προσωπική άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή πως θα διαχειριστούμε τη Θεία Λειτουργία, εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας πως «πολιτεία και εκκλησία θα βρουν τρόπο που θα είναι σωστός».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η λειτουργία στους Ιερούς Ναούς δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς».

Ακόμη δήλωσε πως «μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τι θα ανοίξει και πότε», ενώ έκανε λόγο για «ένα λελογισμένο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου».

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε πως «όσο αυξάνεται η κινητικότητα αυξάνονται και τα κρούσματα».

Την ίδια στιγμή άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου ότι «προσπαθεί να εκφράσει τους αρνητές μάσκας».

Για το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο, διερωτήθηκε «ποιος ιδιοκτήτης ανακαινίζει ένα σπίτι με δικά του έξοδα και το δίνει με περίοδο χάριτος».

Σημείωσε πως «όλη η διαχείριση του θέματος από τον τέως πρωθυπουργό ήταν λάθος», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εμφανίζεται ως λαϊκό παιδί από την Κυψέλη».

Τέλος υπογράμμισε πως «ήταν λάθος ο κ. Τσίπρας να στείλει εξώδικο σε έναν δημοσιογράφο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το ζήτημα του ανοίγματος των εκκλησιών τα Χριστούγεννα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητά μου το ζήτημα του χειρισμού των εκκλησιών. Ότι σας πω είναι ζήτημα γνώμης , ασφαλώς θα πρέπει να έχουμε μεγάλη προσοχή στο πως θα χειριστούμε το ζήτημα της Θείας Λειτουργίας αλλά πιστεύω ότι μπορούμε, ειδικά κάποιες πολύ κρίσιμες για τη θρησκείας μας ημέρες, με πολύ προσεκτικό και λελογισμένο τρόπο να γίνει κάποιου είδους τελετή. Διότι αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι δεν μπορεί και η Λειτουργία να σταματήσει εντελώς. Είμαι βέβαιος ότι η πολιτεία σε συνεργασία με την εκκλησία και θα βρει εκείνο τον τρόπο που θα είναι σωστός και για την πανδημία και για την εκκλησία. Δεν θέλω να θεωρήσουμε ασήμαντη την πνευματική ανάγκη πολλών ανθρώπων να έρθουν σε επαφή με την εκκλησία. Θα πρέπει να βρεθεί εκείνη η χρυσή τομή, πάντως θα πρέπει να δείχνουμε τον αναγκαίο σεβασμό στην πίστη των ανθρώπων γιατί αισθάνομαι ότι αυτούς τους μήνες υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι πήγαν να λύσουν τις ιδεολογικές τους διαφορές πάνω σε αυτό το θέμα. Κυρίως από την πλευρά εκείνη που ξαφνικά έβλεπε απίστευτο κίνδυνο από τη Θεία Ευχαριστία αλλά μηδενικό κίνδυνο από τις πορείες. Το να πεις ότι βλέπω κίνδυνο και στα δύο έχει κάποια λογική, το να πεις ότι δέχομαι κίνδυνο από τη μια πλευρά όμως είναι καθαρά πολιτικό».

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι για πολλούς ανθρώπους η επαφή με την εκκλησία και με την πίστη τους είναι ζήτημα μεγάλο. Δεν είναι μια απλή συνήθεια ούτε μια απλή παράδοση, είναι κάτι πολύ βαθύτερο που έχει να κάνει με την ψυχική και την πνευματική υγεία των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε: «Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Όπως κάναμε στην αρχή της εβδομάδας τις ανακοινώσεις μας για το ποια δεν πρόκειται να ανοίξουν σίγουρα, για να ξέρουν αυτοί οι επαγγελματίες να κανονίσουν τη ζωή τους, έτσι θα ανακοινώσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας τι πρόκειται να ανοίξει και πότε. Η άποψη του υπουργείου Ανάπτυξης, την έχω εκφράσει δημόσια, είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα λελογισμένο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Ο δικός μας ρόλος είναι να υπερασπιζόμαστε την αγορά και τα συμφέροντα της αγοράς. Αντιλαμβανόμαστε, και εγώ αυτό πρέπει να κάνω από το ρόλο που έχω, να πω ότι το να κλείσει το λιανικό εμπόριο εντελώς για την περίοδο των εορτών θα είναι για ορισμένες επιχειρήσεις χτύπημα που δεν ξέρω αν θα μπορέσουν από αυτό να συνέλθουν».

«Ακούω τους γιατρούς μας που πολλοί από αυτούς δημόσια λένε ότι δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα, και αντιλαμβάνομαι ότι από τη σκοπιά της πανδημίας το ιδανικό θα ήταν να μην ανοίξει τίποτα. Είναι δυνατόν αυτό το ιδανικό που λέμε να γίνει πραγματικότητα χωρίς σοβαρές παράπλευρές απώλειες; Πιστεύω όχι άρα πρέπει εδώ να βρούμε τη χρυσή τομή. Είμαστε σε αναζήτηση αυτής της χρυσής τομής», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Θέλω όμως να ξέρουμε ότι όταν λέμε ότι θα έχουμε λελογισμένο άνοιγμα της αγοράς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων. Δηλαδή όσο καλά και να τηρηθούν τα μέτρα όσο αυξάνεται η κοινωνική κινητικότητα σε ένα βαθμό τα κρούσματα θα ανέβουν. Είμαστε πάνω στην Αργώ και μπροστά μας έχουμε τις Συμπληγάδες Πέτρες και πρέπει να κάνουμε τη σωστή μανούβρα να περάσουμε ανάμεσα και να χτυπηθούμε ελάχιστα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα εφαρμόσουν έναν ενιαίο οδικό χάρτη ανοίγματος του λιανεμπορίου για όλη τη χώρα, ο υπουργός απάντησε: «Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι ενιαίο. Υπάρχει και αυτό ως σενάριο».

Αναφορικά με τις αναρτήσεις του κ. Βελόπουλου, σημείωσε: «Ο κ. Βελόπουλος έχει δει ότι υπάρχει στην κοινή γνώμη ένα όχι μικρό ποσοστό αρνητών της μάσκας, του εμβολίου, του ιού κλπ και προσπαθεί πολιτικά να εκφράσει αυτό το ποσοστό. Αν με ρωτάτε αν πιστεύει αυτά που λεει, ο κ. Βελόπουλος πολύ έξυπνος άνθρωπος είναι σίγουρα καταλαβαίνει ότι και ιός υπάρχει και τη μάσκα πρέπει να τη φοράμε τώρα αν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου το κάνει».

Για τον κ. Μαυραγάνη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Εφόσον στη δημοκρατία μας ζήσαμε να έχουμε υφυπουργό που πιστεύει ότι πρέπει να νομοθετήσουμε ότι το εμβόλιο δεν θα πειράξει τα DNA μας, δεν θα μας βάλουν μέσα τσιπάκι ε, τι συζήτηση να κάνουμε! Προφανώς μπορείς να λες ότι θες στη δημοκρατία, για αυτό μας αρέσει κιόλας η δημοκρατία».

Αναφορικά με το σπίτι του κ.Τσίπρα στο Σούνιο, επισήμανε: «Υπάρχει μια μεσαιωνική ιστορία με εκείνον τον γελωτοποιό που του έχει πει ο βασιλιάς ότι θέλω να κάνεις μια φάρσα και η δικαιολογία που θα κάνεις για να την καλύψεις να είναι χειρότερη από τη φάρσα για να γελάσουμε. Ο γελωτοποιός την άλλη μέρα μπαίνει στην αίθουσα του θρόνου μαζί με όλους τους αυλικούς και πάει και τσιμπάει τον πισινό του βασιλιά. Πετάγεται ο βασιλιάς και του λεει « τι είναι αυτά που κάνεις γιατί με τσίμπησες;», και απαντάει αυτός «συγνώμη μεγαλειότατε νόμιζα ότι ήταν ο πισινός της μεγαλειοτάτης». δηλαδή ότι η δικαιολογία που χρησιμοποίηση για να καλύψει τη φάρσα είναι χειρότερη της ίδιας της φάρσας. Πάμε τώρα στην υπόθεση σπίτι στα Λεγραινά. Πρώτη απάντηση «είναι όλα δηλωμένα στο πόθεν έσχες γιατί μας ταλαιπωρείτε». Χθες η κας Ζανέτ Τσίπρα είπε ότι αυτά δεν δηλώνονται στο πόθεν έσχες».

«Άμα αυτά δεν δηλώνονται στο πόθεν έσχες γιατί ο κ. Τσίπρας την πρώτη μέρα μας είπε ότι αυτά είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες; Σωστά είπε η κα Τσίπρα ότι δεν δηλώνεται το ενοικιαστήριο στο πόθεν έσχες, λάθος ήταν η ανάρτηση του Τσίπρα ότι το έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες. Στη συνέχεια υπήρχε η κουβέντα αν έγινε ανακαίνιση και πως πληρώθηκε, γιατί αν έχεις κάνει ανακαίνιση και έχεις δώσει λεφτά αυτό είναι ζήτημα πόθεν έσχες. Και είπε ο κ. Τσιπρας ότι δεν χρειάζεται να μας φέρει κανένα παραστατικό και κανένα χρηματικό ποσό που ξοδεύτηκε για την ανακαίνιση γιατί η ανακαίνιση βάρυνε αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη. Αλλά παράλληλα είπε ότι νοίκιασα το σπίτι τα τρία πρώτα χρόνια 500€ και τον τέταρτο χρόνο 900€. Ξέρουμε πάρα πολλούς ιδιοκτήτες που με δικά τους έξοδα ανακαινίζουν ένα σπίτι και μετά στο δίνουν με περίοδο χάριτος; Καταλαβαίνουμε ότι η ιδέα του να πάει ένας ιδιοκτήτης να ανακαινίσει με δικά του λεφτά και μετά να δώσει περίοδο χάριτος είναι παράλογη;», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν το ενοίκιο είναι κάτω από το 6% της αντικειμενικής αξίας που προβλέπει το Εμπορικό Δίκαιο είναι δώρο. Εάν δώσεις συμβολικό τίμημα σε πρωθυπουργό και σε πολιτικό είναι δώρο και εμείς στο πόθεν έσχες μας γράφουμε τα δώρα. ...Εγώ δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Τσίπρας με την περιουσία του ούτε τον κατηγορώ για κάτι αυτά θα τα πει ο ίδιος στους ψηφοφόρους του και λοιπά, εμένα πιο πολύ μου προσέβαλε τη νοημοσύνη μου η απάντησή του. Η απάντησή του ήταν προσβλητική δηλαδή ότι βρήκε τον ένα ιδιοκτήτη στην Ελλάδα που αποφάσισε να ανακαινίσει το σπίτι και να το δώσει στον ενοικιαστή με περίοδο χάριτος γιατί; Γιατί έτσι ήταν τυχερός ο Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο χειρισμός ήταν από την αρχή λάθος, τις πρώτες τρεις μέρες μας λέγανε μένει στην Κυψέλη, την τέταρτη μέρα μας είπαν ότι μένει στα Λεγραινά, μετά λέγανε στη Λαυρεωτική για να μην ακούγεται ότι είναι το Σούνιο γιατί το Σούνιο είναι μεγαλοαστικό ενώ ο Λαυρεωτική είναι λαϊκή. Αν έχεις νοικιάσει το σπίτι για όλο το χρόνο δεν πηγαίνεις μόνο το καλοκαίρι, πηγαίνεις και κατά τη διάρκεια του χρόνου. Δεν μπορείς να προβάλεις τον εαυτό σου ως το καλό λαϊκό παιδί της Κυψέλης εάν μένεις όλο το χρόνο σε ένα σπίτι που είναι 5 μέτρα από τη θάλασσα. Εγώ καπιταλιστής είμαι, δεν έχω κανένα πρόβλημα, οι ανθρωποι θέλω να έχουν καλά σπίτια και να περνάν ωραία και να είναι και στη θάλασσα και να έχουν και θέα και μπράβο του που πήγε και να χαίρεται την οικογένειά του, εμένα η υποκρισία με ενοχλεί. Το καλό λαϊκό παιδί της Κυψέλης, που ζει στην Κυψέλη, που ταξιδεύει με στρατιωτικό αεροσκάφος και δεν πάνε με το πρωθυπουργικό γιατί αυτοί είναι του λαού ή όταν μπαίνουν την Aegean πάνε στην οικονομική θέση και μόλις πέρασαν οι κάμερες πήραν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το κάνανε taxi. Αυτό με ενοχλεί», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα εξώδικα του κ. Τσιπρα, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα ψαρώσει ο κ. Κουρτάκης ούτε ο κ. Παπαχρήστος με το εξώδικο του κ.Τσίπρα.Αυτοί είναι μπαρουτοκαπνισμένοι δημοσιογράφοι, ρεπορτάζ κάνουν, έχουν φάει στη ζωή τους πολλά εξώδικα, πολλές αγωγές και μηνύσεις, στο τέλος δικαιώνονται γιατί έτσι πάει το ρεπορτάζ. Έκανε λάθος και σε αυτό ο κ. Τσίπρας, ένας πρώην πρωθυπουργός δεν στέλνει εξώδικο σε δημοσιογράφο για τέτοιο θέμα. Ένας πρώην πρωθυπουργός βγαίνει δίνει την απάντηση του και τον κρίνει ο λαός».

Αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Σπίρτζης για τον επιπλέον μισθό των αστυνομικών, σημείωσε: «Αυτό είναι άλλο ένα κομμάτι του αλαλούμ της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Δεν θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ αυτό στη Βουλή. Περίπτωση που έχει καταθέσει βουλευτής τροπολογία και που έρχεται εν μέσω της συνεδριάσεως και λεει «συγνώμη την αποσύρω», δεν το ξέρω. Μα αφού τη μισούν την αστυνομία οι Συριζαίοι, οι Συριζαίοι την ίδια μέρα λένε να καταργηθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ , η ομάδα ΔΙΑΣ και τα ΜΑΤ . Μπορείς να ζητάς την ίδια μέρα να καταργηθούν, να κατηγορείς την αστυνομία για αστυνομική αυθαιρεσία και να λες να πάρουν και έναν μισθό επιπλέον; Αυτό έχει να κάνει με το γενικό πρόβλημα του Τσίπρα που δεν έχει αποφασίσει τι κόμμα θέλει να φτιάξει. Όσο δεν αποφασίζει τι κόμμα θέλει να φτιάξει και θέλει να τα έχει με όλους καλά θα πηγαίνει προς τα κάτω».