Τα εύσημα για το έργο που επιτελέστηκε τους προηγούμενους 18 μήνες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απένειμε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μάκη Βορίδη και τον Κώστα Σκρέκα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πλατεία Βάθη την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την απερχόμενη ηγεσία για τις σημαντικές, όπως είπε, παρεμβάσεις που έγιναν ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον χώρο του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να σταθεί κυρίως στο ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων στο οποίο έβαλε φρένο ο νυν υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αυστηροποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο τόσο σε επίπεδο διοικητικών προστίμων όσο και σε επίπεδο ποινικού καθεστώτος. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε θέσει ως προτεραιότητα την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος από τις 26 Ιουλίου του 2019 όταν είχε επισκεφθεί και πάλι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συνομιλήσει με τη νέα τότε ηγεσία υπό τον Μάκη Βορίδη.

«Θα αναφερθώ ενδεικτικά στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων ζώων από γειτονικές χώρες αλλά και εισαγόμενου γάλακτος. Δεν είναι τυχαίο ότι η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος έχει ανέβει σε ιστορικά υψηλά 15ετίας, κάτι το οποίο πιστώνεται πιστεύω στις συνολικές πολιτικές του Υπουργείου» ανέφερε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πλαίσιο λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών με το οποίο ο Βορίδης έδωσε τη δυνατότητα στους συνεταιριστές να μετατρέψουν τις επιχειρήσεις τους σε σύγχρονες μονάδες επιτρέποντας τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε αυτούς. Ταυτόχρονα, επανένωσε το συνεταιριστικό κίνημα με τη θέσπιση της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Και το ζήτημα των αγροτικών συνεταιρισμών είχε τεθεί ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό τον Ιούλιο του 2019.