«Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τίποτα στα όρια ηλικίας και δεν είναι στις προθέσεις μας, η αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, επεσήμανε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Παναγιώτης Τσάκλογλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Β. Κεγκέρογλου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έκανε λόγω για σύγχυση και αιφνιδιασμό ασφαλισμένων από δημοσιεύματα σχετικά με τα κατοχυρωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο κος Τσάκλογλου μιλώντας στην Ολομέλεια δήλωσε ξεκάθαρα τις προθέσεις του Υπουργείου λέγοντας « διαβεβαιώνω τους ασφαλισμένους να μην έχουν καμία ανησυχία για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης κατά την μεταβατική περίοδο, είτε πριν είτε μετά την 1.1.2022 θα λάβουν σύνταξη. Ας μην κάνουν το λάθος να φύγουν νωρίτερα, θα πάρουν μικρότερες συντάξεις».

Θέλοντας να διαλύσει το νέφος των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο θέμα δημιουργώντας θολή και λανθασμένη εικόνα τόνισε « δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, δεν θα θίξουμε θεμελιωμένα δικαιώματα στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν αλλάζει τίποτα, η πληροφόρηση είναι λανθασμένη. Και τόνισε πως θα ήταν επιζήμιο να αναχωρήσουν νωρίτερα σε σύνταξη. Ισχύει ότι έχει υπογραφεί για 1.1.2022» συμπλήρωσε ο κ. Τσακλόγλου.