5235663
Πολιτική

«Πυρά» Ταραντίλη σε Τσίπρα: Αφού δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την αυριανή συγκέντρωση;

Για προσπάθεια Τσίπρα να ανασκευάσει τη δήλωσή του σχετικά με το ρίσκο να κολλήσει κάποιος κοροναϊό σε διαδήλωση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ηχηρή» απάντηση σε όσα υποστήριξε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , σχετικά με τις διαδηλώσεις, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προσπάθησε να ανασκευάσει τη χθεσινή δήλωσή του, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κοροναϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση».

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι από τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή «προκύπτει σαφώς ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Κατά τον κ. Τσίπρα ‘’δέχομαι την ευθύνη’’ δεν σημαίνει ‘’αναλαμβάνω την ευθύνη».

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε επίσης δύο ερωτήματα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση και εάν θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, «τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας».

Ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη:

«O κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή προσπάθησε να ανασκευάσει τη χθεσινή δήλωσή του, ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορονοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση.
Από τη δήλωσή του στη Βουλή προκύπτει σαφώς ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Κατά τον κ. Τσίπρα “δέχομαι την ευθύνη” δεν σημαίνει “αναλαμβάνω την ευθύνη”. Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες.

Τον ρωτάμε επίσης ευθέως:

Από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση;
Θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή και σε άλλες διαδηλώσεις, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας;
Αναμένουμε την απάντησή του».