Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κώστας Φλώρος, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του που πραγματοποιεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) όπου παρακολούθησε την τελετή ενάρξεως των διεθνών εκθέσεων αμυντικού υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021”, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι.

Μετά την τελετή των εγκαινίων όπου παραβρέθηκε ο Διάδοχος-Πρίγκηπας Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλναγιάν και τον οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει μαζί με τους υπολοίπους επισήμους, ο Στρατηγός Φλώρος περιηγήθηκε στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου, επισκέφθηκε τα περίπτερα εκπροσώπων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και υψηλής αμυντικής τεχνολογίας των ΗΑΕ, καθώς και τον εκθεσιακό χώρο της Lockheed Martin, όπου και είχε συνομιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του, ο Έλληνας Αρχηγός συναντήθηκε  για τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους με τον ομόλογό του Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ Αντιστράτηγο Χαμάντ Τανί Αλραμαΐντι, με τον οποίο σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την άριστη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, την οποία δεσμεύτηκαν αμφότεροι να διευρύνουν έτι περαιτέρω.

Ακόμα, ο Στρατηγός Φλώρος συναντήθηκε και με τον ομόλογό του ΑΓΕΕΔ της Ιορδανίας Υποστράτηγο Γιουσέφ Χουνεϊτί, με τον οποίο αφού αναφέρθηκαν στους πολυετείς και ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και πληθώρα θεμάτων που αφορούν στην συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος αξιωματικών της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων, τόσο ιπτάμενοι όσο και μηχανικοί, ενώ αριθμητικώς πολύ λιγότεροι από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Συνολικώς όμως είναι τόσοι πολλοί ώστε έχουν δημιουργήσει και Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνικών Στρατιωτικών Σχολών στην πατρίδα τους.

Ενδεικτική άλλωστε του άριστου κλίματος που επικράτησε κατά τη συζήτηση ήταν επίσης η πρόσκληση του Ιορδανού ΑΓΕΕΔ προς τον Έλληνα Αρχηγό να επισκεφθεί επισήμως την Ιορδανία το ταχύτερο δυνατό και σε χρόνο της επιλογής του, την οποία ο Στρατηγός Φλώρος και αποδέχτηκε ευχαρίστως.

Μετά τις επισκέψεις στην έκθεση και τις προαναφερθείσες συναντήσεις, ο Α/ΓΕΕΘΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής:

«Εγκαίνια των Διεθνών Εκθέσεων IDEX & NAVDEX 2021! Σημαντικές παρουσίες και εντυπωσιακά εκθέματα με την Ελλάδα και πάλι παρούσα στα ΗΑΕ σε βιομηχανικό και στρατιωτικό επίπεδο!!! Τρίτη συνάντηση μου με τον Α/ΓΕΕΔ των ΗΑΕ σε ένα μόλις χρόνο. Άριστη η σχέση μας και σε προσωπικό επίπεδο!! Ισχυρή, πολύτιμη και αρραγής η συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΔ των ΗΑΕ  πραγματοποίησε επίσημες επισκέψεις στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου 2020 και στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2020 στη Σούδα με την ευκαιρία της (σχεδόν δίμηνης διάρκειας) συνεκπαιδεύσεως των ενός σμήνους 4 μαχητικών αεροσκαφών F-16 των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΑΕ με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος.