Στο ΚΙΝΑΛ αντί να εξαντλούν την ευρηματικότητα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διάφορες χαριτωμενιές, όπως το να κάνουν «μοντάζ» την ιστορική φωτογραφία της διακηρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, «τοποθετώντας» στο κάδρο τον Μπέρνι Σάντερς, καλό θα είναι να «περιφρουρήσουν» την ιστορία του ΠΑΣΟΚ από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι «εγγράφουν» χιλιάδες μέλη στο facebook σε ομάδες που υποτίθεται ειναι για τον Ανδρέα Παπανδρέου για να προπαγανδίσουν «ανερχόμενα» κόμματα με ακροδεξιά ρητορική και αντίληψη.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε με έξι τέτοιες ομάδες, που απαριθμούν από 10.000 - 24.000 μέλη. Πρόκειται για καραμπινάτη καπηλεία των ιστορικών συμβόλων του ΠΑΣΟΚ και του Ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς στην πλειονότητα του το υλικό που προβάλλεται διαφημίζει επίδοξους «σωτήρες» και ανερχόμενους «πολιτευτές» που στο παρελθόν είχαν ταυτιστεί με τα «αμφιλεγόμενα» κινήματα των αγανακτισμένων, των ψεκασμένων και εσχάτως με το «αντιεμβολιαστικό» κίνημα και τους «αμφισβητίες» του κορονοϊου.

Για όλα τα παραπάνω, τα οποία σας περιγράψαμε, υπήρξαν διαμαρτυρίες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που καλοπροαίρετα έγιναν μέλη σε αυτές τις σελίδες. Αποτέλεσμα ήταν οι «διαχειριστές» να τους διαγράψουν. Τα ίδια στελέχη μετά από αυτό έστειλαν μηνύματα σε κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να ενημερωθεί η Χαριλάου Τρικούπη και μάλιστα σε αυτά «κατονόμασαν» και έναν πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον έχει προσχωρήσει στο χώρο της λεγόμενης ακραίας δεξιάς, καθώς ήταν και υποψήφιος με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζάφερη.

Το θέμα αποκτά και εσωκομματικά ενδιαφέρον, καθώς αποδέκτης των καταγγελιών έγινε και ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, οι συνεργάτες του οποίου έκαναν μια μικρή έρευνα και διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ο «Ανδρέας Παπανδρέου» έχει γινει «κτήμα» ακροδεξιών κύκλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έχει αρχίσει να δίνει διάσταση στο θέμα, θεωρώντας πως το κόμμα θα πρέπει να ζητήσει την συνδρομή δικηγόρων προκειμένου αυτές οι σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «κατέβουν».