Κάθε άλλο παρά από τα σύννεφα έπεσαν οι μυημένοι στα μυστικά του στενού συστήματος Μητσοτάκη με την παραίτηση Ταραντίλη. Πρόκειται επί της ουσίας για μία εξέλιξη που δρομολογήθηκε με φόντο την υπόθεση Λιγνάδη και στην εμπλοκή του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εκπροσώπου στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος. Από την μια, στις τάξεις ορισμένων στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ήταν διάχυτη η πεποίθηση πως ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ διαχειρίστηκε με αμηχανία –σ’ εκείνο το αλήστου μνήμης briefing- τις σχετικές αποκαλύψεις, κάνοντας λόγο περί παραίτησης του σκηνοθέτη-ηθοποιού από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για προσωπικούς λόγους.

Φυσικά για το θέμα αυτό υπάρχει η ένσταση ότι σ’ εκείνη την φάση δεν υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή και από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ακόμη οι καταγγελίες και οι ενέργειες της Δικαιοσύνης δεν λάβει θεσμική μορφή. Πέραν τούτου, βεβαίως υπήρξε από τον ίδιο κύκλο γενικότερη κριτική περί μειωμένων ανακλαστικών.

Από την άλλη, το γυαλί φαίνεται να είχε ραγίσει και από την πλευρά του ίδιου του τέως πλέον κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς κατόπιν του κλίματος που είχε διαμορφωθεί, διεμήνυσε πως δεν εμφανιζόταν διατεθειμένος να σηκώσει το βάρος της κυβερνητικής στρατηγικής για το θέμα στην παρούσα συγκυρία. Πολλώ δε μάλλον από την ώρα που υπήρξε ξεκάθαρη αμφισβήτηση των πεπραγμένων του, ενώ το εν λόγω πόστο καθίσταται πια ιδιαίτερα απαιτητικό ενόψει των γενικότερων εξελίξεων και στο μέτωπο Κουφοντίνα. Ως εκ τούτου, το πολιτικό αυτό διαζύγιο προχώρησε κοινή συναινέσει.

ΥΓ. Στην στήλη των σελίδων 2-3 του secret υπήρξε ξεκάθαρη αναφορά σχετικά με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον Χρήστο Ταραντίλη.

Iδού το σχετικό κείμενο

Μαθαίνουμε τώρα τελευταία, ότι ο κεντραριστερός πυρήνας της επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου έχει στοχοποιήσει τον Ταραντίλη. Οι πληροφορίες λένε ότι έψαχναν αφορμή εδώ και μέρες και τη βρήκαν με φόντο την εμπλοκή του στην διαχείριση των παρεμβάσεων Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη… Ωραία πράγματα…

Η επιστολή Ταραντίλη 

«Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε», ανέφερε ο Χρήστος Ταραντίλης στην παραίτησή του.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε ευκαιρία και επανέφερε με αφορμή την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το αίτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης.