Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής των άρθρων και στο σύνολο του, το νομοσχεδίου για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καθώς και άλλες διατάξεις που περιλαμβάνει.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Κατά ψήφισαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ παρών ήταν η θέση του ΜέΡΑ25.

Το άρθρο 23 του νομοσχεδίου που εισάγει τον περιορισμό στην έκταση των δικογράφων στο ΣτΕ ψηφίστηκε αποκλειστικά, από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να κρατήσουμε ζωντανό το κράτος δικαίου ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία και την λειτουργία της Δικαιοσύνης», τόνισε στην τοποθέτηση του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας λίγο πριν την ψήφιση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

«Η προσπάθεια που κάνουμε για μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης δείχνει τον δρόμο, φέρνει καρπούς και σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι ορατό, όχι μόνο για τους δικαστικούς και συνλειτουργούς της Δικαιοσύνης αλλά από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Τσιάρας.