Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπου και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της περιόδου, με τα αποτελέσματα να χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ανησυχία για την πορεία της χώρας

Εντονότερη είναι η ανησυχία για την πορεία της χώρας εν μέσω της πανδημίας, καθώς το 56% δηλώνει σκεπτικό σε σχέση με την επόμενη ημέρα στη χώρα. Σταθερό το ποσοστό του 36% που βλέπει τα πράγματα με πιο θετική ματιά.



Με αρνητικό μάτι η αξιολόγηση για την αντιπολίτευση

Το 40% του πληθυσμού βλέπει με θετικό μάτι το κυβερνητικό έργο, ενώ το 73% κρίνει αρνητικά την πολιτική που ασκεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.



Η πανδημία το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας

Το κύριο πρόβλημα αυτήν την περίοδο στη χώρα αποτελεί ο «υγειονομικός πυρετός» της πανδημίας , στον οποίον και βρίσκεται η χώρα, με την οικονομία και τις επιπτώσεις που φέρνει η υγειονομική κρίση να έπεται,



Διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Το 43% των πολιτών βλέπει με θετικό μάτι τη διαχείριση του κοροναϊού από την Κυβέρνηση, ενώ το 51% κρίνει πως είναι μάλλον αρνητικός ο τρόπος απάντησης στα ζητούμενα της πανδημίας.




Θετικές οι εντυπώσεις για τη διαχείριση 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες κρίνουν με θετικό τρόπο το πως χειρίζεται την πανδημία η κυβέρνηση, φτάνοντας μέχρι και το 61% της αποδοχής, ενώ μικρότερο εναι το ποσοστό στις μικρότερα ηλικιακές ομάδες.



«Στη μέση» διαχωρισμένοι οι πολίτες για την επόμενη ημέρα

Το 47% των πολιτών κρίνει πως τα χειρότερα έχουν περάσει για τη χώρα, ενώ αντίστοιχα το 45% κρίνει πως η χειρότερη περίοδος του «υγειονομικού τυφώνα» δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα.




Πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα

Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει ως πιο πιθανό ενδεχόμενο την επιστροφή στην κανονική ζωή μέχρι και μετά το τέλος του 2021, δεδομένης και της ανοσίας που θα χτιστεί από τους εμβολιασμούς.




Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Νέα Σμύρνη

Για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, οι πολίτες βλέπουν ως υπαίτια κατάσταση για το συμβάν την αμυδρά μειοψηφία των αστυνομικών που ασκούν υπέρμετρη βία, ενώ σχεδόν στο ίδιο ποσοστό κρίνουν υπεύθυνους τα ακραία στοιχεία των διαδηλώσεων και των επεισοδίων.



Κυρίαρχος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται συντριπτικά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με τη διαφορά να πιάνει μέχρι και τις 23 μονάδες.




Μπροστά με 12 μονάδες η ΝΔ

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνεται το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τις 12 μονάδες. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κατορθώσει να ανέλθει ποσοστιαία, παραμένοντας σταθερά στο 20%, όπως και το Κίνημα Αλλαγής που μένει κολλημένο στο 6%.