«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις εξελίξεις επί των εμβολιασμων στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και όχι μόνο για αυτό της Astrazeneca για τις ηλικίες 30-44 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-44 είναι αυτές που ανέβασαν κατά πολύ τον πήχη των εμβολιασμών στη χώρας μας, δεδομένου ότι η συμμετοχή των νεαρών ατόμων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εφόσον έκλεισαν άμεσα το ραντεβού τους.

Εμβολιασμοί υγειονομικού προσωπικού

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς του υγειονομικού προσωπικού, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένος απ' το μέχρι τώρα ποσοστό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, «Έχουμε κάνει έκκληση επανειλημμένως. Το ΕΣΥ δεν έχει σταματήσει να πιέζεται και θα είμαι ξεκάθαρος. Θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού από την κυβέρνηση».

Εμβολιασμός στα παιδιά

Ο υπουργός κατέστησε σαφές πως όταν ο ΕΜΑ εγκρίνει τον εμβολιασμό και των παιδιών, τότε οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα και για τη χώρα μας. Ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως πρώτα ο Καναδάς ξεκίνησε τον εμβλιασμό των παιδιών-εφήβων ηλικίας 12-15 με το εμβόλιο της Pfizer.

Self test

Επί των self test και τη χρήση αυτών μετά και το άνοιγμα του τουρισμού, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι είναι ένα εργαλείο εξαιρετικά χρήσιμο και γι΄αυτό δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχιστεί.