Τα «βέλη» του κατά της Τάνιας Ελευθεριάδου, έστρεψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, αναφορικά με τα όσα είπε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ολομέλεια της Βουλής περί πολιτικών κρατουμένων, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σωφρονιστική πολιτική.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης έκανε λόγο για «επικίνδυνη πολιτική ελαφρότητα» της κ. Ελευθεριάδου και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει ποιους εννοεί όταν μιλάει για αυτοπροσδιοριζόμενους ως πολιτικούς κρατούμενους.

«Η πολιτική ελαφρότητα γίνεται επικίνδυνη, όταν εκθέτει τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελευθεριάδου, μίλησε από το βήμα της Βουλής για ''πολιτικούς κρατούμενους''. Η αναφορά αυτή είναι συκοφαντική για τη χώρα», είπε και κάλεσε την κ. Ελευθεριάδου να δηλώσει ποιους εννοεί.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει αν συμφωνεί με την δήλωση της Τάνιας Ελευθεριάδου.

«Στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μας πει λοιπόν ποιον εννοεί; Εννοεί μήπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο τόσο αγώνα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας απαντήσει ευθέως. Κι ας μας πει και το κόμμα της αν συμφωνεί με την άποψή της. Η πολιτική ελαφρότητα γίνεται επικίνδυνη όταν εκθέτει τη χώρα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τι είπε η Τάνια Ελευθεριάδου για την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στη χώρα

 «Υπάρχουν στις φυλακές πολιτικά και ποινικά κρατούμενοι αναφέρομαι στην προσωποκράτηση. Γνωρίζουμε και οι δύο ότι υπάρχουν στις φυλακές κρατούμενοι που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικοί επικαλούμενοι με πολιτικά κίνητρα», είπε η κ. Ελευθεριάδου, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται».