Το σημερινό συλλαλητήριο, μπορεί να μην είχε τον παλμό και την ένταση που περίμεναν οι διοργανωτές, είχε όμως 3.000 - 4.000 διαδηλωτές και πέραν τούτου ήταν δηλωτικό των πολιτικών και εσωκομματικών εξελίξεων σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Βεβαίως το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι άλλη ιστορία, κινητοποίησε τον τριπλάσιο κόσμο κι αφού γέμισε την Πανεπιστημίου από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα, με επικεφαλής τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, άφησε το στίγμα του κι έδωσε ραντεβού για την επόμενη φορά. Από κάτω στη Σταδίου, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμούσε περί τα 300 άτομα ενώ το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να μαζέψει έστω κι έναν! Όντως. Η Φώφη Γεννηματά και ο βουλευτής της Βασίλης Κεγκέρογλου «χώθηκαν» στο μπλοκ των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για να φωτογραφηθούν. Ένας – δυο παλαιοί ΠΑΣΟΚοι μάλιστα είχαν φτιάξει πανό το οποίο στην ούγια (κάτω αριστερά) είχε τον πράσινο ήλιο.

Η κ. Γεννηματά προσήλθε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 και αναχώρησε 20 λεπτά αργότερα. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Έφτασε με διάθεση αγωνιστική στις 12, πάνω σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, έχοντας «στήσει» βουλευτές και ψηφοφόρους για περισσότερο από μία ώρα και έφυγε όταν ξεκίνησε η πορεία μισή ώρα μετά, όπως και οι περισσότεροι ΣΥΡΙΖΑίοι. Το δικό του «μπλοκ» είχε το ΜέΡΑ25, με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη.


Έτσι, o κ. Τσίπρας γλίτωσε το περπάτημα, τον όποιον ενοχλητικό ΠΑΣΟΚο εμφανιζόταν δίπλα του από το… πουθενά όπως την είχε «πατήσει» την προηγούμενη φορά με τον Τζουμάκα, τη μουρμούρα και... τον Τσακαλώτο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βασικός του εσωκομματικός αντίπαλος πήγε στη συγκέντρωση, αντάλλαξε ένα ξερό «γεια» με τον Νίκο Παππά και κανά δυο ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησε για λίγο με στελέχη του «53+» και συνέχισε … αυτόνομα.

Η πορεία όμως είχε και τα καλά της, όπως τον αειθαλή ηλικιωμένο της γενιάς του «1-1- 4» που δίνει ανελλιπώς τα παρόν στις πορείες από τη δεκαετία του ‘60 και είναι πολύ χαρακτηριστικός επειδή όταν έχει ήλιο και ζέστη φοράει για καπέλο την «Εργατική Αλληλεγγύη». Εκείνον που δεν περίμενε πάντως κανείς, ήταν ο σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος. Με άψογο στιλ, χτενισμένος, περιποιημένος, πέρασε μέσα από το πλήθος χαμογελαστός και ανέβηκε τη Βασιλίσσης Σοφίας όπου τον εντόπισαν τα parapolitika.gr και τον φωτογράφησαν.