Αλλάζει χέρια για τον ΣΥΡΙΖΑ, η έδρα στην Ημαθία. Με απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου όπου προσέφυγε ο Άγγελος Τόλκας ως πρώτος επιλαχών, περνάει η έδρα στον ίδιο από την Φρόσω Καρασαρλίδου, που αρχικά είχε βγει πρώτη σε σταυρούς κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Ο Α. Τόλκας μπορεί να έμεινε πίσω στις προηγούμενες εκλογικές μάχες τώρα όμως παίρνει τη ρεβάνς …και επιστρέφει στα έδρανα της Βουλής!

Όπως δήλωσε ο Α. Τόλκας μετά την δικαστική απόφαση: «Μερικές φορές αυτό για το όποιο παλεύουμε καθυστερεί. Όμως με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά, είμαστε ικανοί να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Έτσι, σήμερα έχω την μεγάλη χαρά να ανακοινώσω πως η εκλογή μου ως Βουλευτή Ημαθίας επικυρώθηκε χθες από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Μετά από 2 χρόνια μάχης για την αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας, ανυπομονώ να αναλάβω την ευθύνη για όλα όσα έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου οι συντοπίτες μας τον Ιούλιο του 2019. Σας ευχαριστώ θερμά. Συνεχίζουμε δυνατά».

Ωστόσο ο εσωκομματικός πόλεμος στην Ημαθία μόλις ξεκίνησε. Η Φρόσω Καρασαρλίδου, φανερά «πικραμένη» από την εξέλιξη που της αφαιρεί την έδρα ανακοίνωσε πως « Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες. Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα «τραυματισμένη», όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου. Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση», δήλωσε η κ. Καρασαρλίδου.