Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού από πόρτα σε πόρτα και «μπόνους» στους φαρμακοποιούς για κάθε νέο ραντεβού που κλείνουν για εμβολιασμό: Αυτές είναι οι δύο νέες πτυχές της επιχείρησης «Ελευθερία», που έσπασε χθες το φράγμα το 10.000.000 εμβολιασμών στη χώρα, με σχεδόν 4.800.000 πολίτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μία ακόμα πτυχή είναι αυτή του εμβολιασμού με κινητές μονάδες, που ήδη ξεκίνησε και το σχέδιο είναι να επεκταθεί γρήγορα.

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να εντοπίσουμε εκείνες τις περιοχές οι οποίες υστερούν στον εμβολιασμό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε με την πειθώ εκείνες τις εστίες καχυποψίας που εξακολουθούν να υπάρχουν. Θέλω να ζητήσω από όλους σας, πρέπει να πάμε πια πόρτα-πόρτα, οι δυνατότητες των εθνικών στρατηγικών αρχίζουν πια και εξαντλούνται. Το μήνυμα από μας έχει επαναληφθεί σε βαθμό εξάντλησης. Αυτό έχει που έχει πολύ μεγάλη αξία να πάμε εκεί που ξέρουμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα και στην κυριολεξία να πιάσουμε συμπολίτη μας - συμπολίτη μας να τον πείσουμε ότι πρέπει να κάνει αυτό το βήμα», είπε χθες το βράδυ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε το σχεδιασμό που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες για νέα οικονομικά κίνητρα για συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά όχι στους νέους (Freedom Pass), αλλά στους φαρμακοποιούς, που θα έχουν το θέλγητρο του μπόνους για κάθε νέο ραντεβού εμβολιασμού που κλείνουν από το φαρμακείο τους. «Θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Από την Εύβοια, ο πρωθυπουργός έκρουσε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού ανάμεσα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων», είπε. «Το λέω αυτό διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν».