Την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη έθεσε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κάνοντας λόγο για ανάγκη άμεσης διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Είναι καθήκον της πολιτείας και ειδικότερα των δικαστικών και λιμενικών αρχών η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Σήφη βαλυράκη. Σχετικά με τους χειρισμούς των εισαγγελικών λειτουργών και με βάση την διάκριση των εξουσιών που επιβάλει ο νόμος δεν θα προβώ σε κάποιου είδους γενικότερη αξιολόγηση και κρίση» εξήγησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου.

Κατά την πρωτολογία του ο Π. Πολάκης σχολίασε το γεγονός ότι δεν απάντησε στο θέμα ο M. Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι «…είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας, ντροπή για το σύστημα δικαιοσύνης, ντροπή για τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, ο Σήφης Βαλυράκης, πρώην υπουργός και βουλευτής, ένας αγωνιστής κατά της χούντας, που τίμησε το Κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή της χώρας, να έχει χάσει τη ζωή του στις 24 Γενάρη και τώρα να μπαίνουμε Αύγουστο και να μην έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση και η άσκηση διώξεων. Και αυτό γιατί από ότι φαίνεται, τον Σήφη Βαλυράκη δεν τον χτύπησε απλά προπέλα, αλλά δολοφονήθηκε».

Ο Λευτέρης Οικονόμου αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ λιμενικού και δικαιοσύνης, επισήμανε ότι όταν ζητήθηκε η συνδρομή των αστυνομικών αρχών αυτή παρασχέθηκε. «Ειδικότερα το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής παρείχε κάθε δυνατή συνδρομή στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσίες και το Λιμενικό Σώμα» είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι «οι οποίες διαπιστώσεις περί έλλειψης της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων αρχών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γίνονται όλες οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να χυθεί άπλετο φως τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη».