Κωστας_Σκρεκας
Πολιτική

Σκρέκας: Έως τέλος Οκτωβρίου τα έργα αποκατάστασης σε Βόρεια Εύβοια από ντόπιους δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές (Βίντεο)

Προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση ύψους 25 εκ. ευρώ

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και τοποθετήθηκε επί των έργων αποκατάστασης στη Βόρεια Εύβοια, τα οποία θα ολοκληρωθούν από τους ντόπιους δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές.

«Φυσικά οι δασεργάτες και οι ρητινοκαλλιεργητές της βορείου Ευβοίας είναι αυτοί που θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν τα έργα αποκατάστασης και προστασίας των κατεστραμμένων δασικών οικοσυστημάτων» σημείωσε ο υπουργός κάνοντας λόγο ότι στην περιοχή Λίμνη Ευβοίας ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης.

«Τα δασαρχεία με απευθείας αναθέσεις στους δασικούς συνεταιρισμούς, όχι μέσω εργολάβων, θα αναθέσουν τη δουλειά κατασκευής κορμοπλεγμάτων και σανιδοτοίχων στους οικείους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής» πρόσθεσε.
Κι αυτό, όπως είπε, συμβαίνει «προκειμένου να οργανώσουμε τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αλλά και να έχουν δουλειά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι».

Στο ερώτημα γιατί ορισμένες εταιρίες ανέλαβαν έργα στην περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές, υποστήριξε ότι «μέσω του θεσμού της αναδάσωσης, ορισμένα εταιρίες, με δικά τους έξοδα, καλύπτουν την απομάκρυνση των επικίνδυνων κορμών. Η πρώτη εργασία που πρέπει να γίνει είναι η απομάκρυνση καμένων επικίνδυνων κορμών».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στα έργα αποκατάστασης, θα αξιοποιήσουν εργατικό δυναμικό από την περιοχή. Παράλληλα, προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ προς τους δασικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Εύβοιας.

Τα έργα αποκατάστασης θα έχουν διάρκεια, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, θέτοντας ως προτεραιότητα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ως το τέλος Οκτωβρίου στις περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο