«Ανήκω σε αυτούς που λένε, το είχα πει πάρα πολύ καιρό πριν, ότι θα πρέπει το ακρωνύμιο, τα χρώματα και τα σύμβολα να επανέλθουν, αυτό θα γίνει με ένα δημιουργικό τρόπο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού», ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, αναφορικά με το αν θα επαναφέρει το όνομα του ΠΑΣΟΚ.

«Και αυτό το ισχυρίζομαι γιατί δεν μπορείς ποτέ να ξεκόψεις αυτό το νήμα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Έχει μεγάλη σημασία να οικοδομήσεις ένα μέλλον για τη χώρα και την παράταξή σου το οποίο να είναι και πάλι λαμπρό αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να αναφέρεσαι με έναν ευδιάκριτο τρόπο στο παρελθόν σου το οποίο είναι άκρως τιμητικό, με τα λάθη που έχει κάνει η παράταξη και τα πλήρωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

«Για να ξαναβρούμε την ψυχή μας θα πρέπει να επανέλθουμε στα ονόματα, τα σύμβολα και τα χρώματα αλλά αυτό είναι ένα βήμα αλλά δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να ξαναπείς ποιος είσαι, ποια είναι η ταυτότητά σου η ιδεολογική. Σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά και στην Ελλάδα εξαιτίας της διαχείρισης της 10ετούς δημοσιονομικής κρίσης απωλέστηκαν τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του χώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται να ξαναδούμε τι σημαίνει ένα κόμμα να είναι εκπρόσωπος των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα και μάλιστα σε μια οριακή εποχή που οι νεοφιλελεύθερες ιδέες που οικοδόμησαν το συντηρητικό κόσμο της παγκοσμιοποίησης μετά το 1980 φθείρονται ραγδαία και αναδεικνύονται ξανά οι αρχές της δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρέπει να επαναφέρουμε έναν πλούτο ιδεών που θα διαμορφώσουν τις δυνατότητες μιας νέας εφόδου προς το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καστανίδης σημείωσε: «Δεν προσδιορίζω την πολιτική μου στάση συγκριτικά με τους άλλους καλούς μου συντρόφους συνυποψηφίους. Δεν θα ακούσετε από το στόμα μου σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάτι που να είναι σε σχέση ή συγκριτικά με άλλους καλούς μου υποψηφίους που από την πλευρά τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν το χώρο. Η απόφασή μου είναι η απόφαση ενός ανθρώπου ο οποίος από τα εφηβικά του χρόνια βρίσκεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ».

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές που έφερε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και γνώρισε και την πτώση του τα τελευταία χρόνια. Δεν συμβιβάζομαι και δεν συμβιβαζόμαστε να ζούμε ανάμεσα στην ανάμνηση του λαμπρού παρελθόντος και στη μελαγχολία ενός ισχνού παρόντος», επισήμανε μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη γιατί ιστορικά έχει αποδειχθεί στον τόπο μας ότι τα μεγάλα άλματα προόδου της Ελλάδας και των Ελλήνων συνδέθηκαν πάντοτε με την παρουσία της δημοκρατικής παράταξης στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας και επειδή τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι ήδη πολλά υπό τη διακυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να είναι σύντομα έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να ξαναδώσει τη δική του θετική απάντηση για τη ζωή των Ελλήνων και για την πορεία της χώρας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα είναι κλειστό το «μάτι» της παράταξης προς τη Δεξιά, ο κ. Καστανίδης απάντησε: «Προφανέστατα θα είναι κλειστό προς τα Δεξιά αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι ανοιχτό προς κάπου αλλού».