Μειωμένα κατά 3.000, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ήταν τα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών , σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, τα τεστ αυξάνονται για να περιοριστεί η διασπορά, και πρόκειται για αυστηρό πρωτόκολλο που κοστίζει πολύ στο κράτος καθώς η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος ανέρχεται σε 7 τεστ την εβδομάδα, αλλά, όπως λέει, πρόκειται για τον «πλέον αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της πανδημίας».

Ακόμα, επισήμανε ότι κάτω από 10 τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων σε σύνολο 80.000 σχολείων που υπάρχουν στην επικράτεια.

Περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται εκεί όπου οι γονείς παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική καλυψη, γι ‘αυτό και επιμένουμε ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

«Κάνοντας το εμβόλιο, δίνεις αντισώματα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο», είπε η υπουργός αναφορικά με τις αντιδράσεις κατά των εμβολίων, οι οποίες έχουν κατευναστεί και με την απόφαση να μην εφαρμόζεται αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς.

Πέρυσι οι αντιδράσεις επικεντρώνονταν στη μάσκα, είπε η κυρία Κεραμέως.