Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι μια βασική προϋπόθεση για να έχουμε καλύτερα σχολεία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέωςσημειώνοντας ότι ο εκπαιδευτικός έχει κυρίαρχο ρόλο καθώς θέτει στόχους τους οποίους και αξιολογεί.

«Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου γιατί για αυτή μιλάμε στην παρούσα φάση, είναι μια βασικότατη προϋπόθεση για να έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτά που αξίζουν οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί μας. Δεν είναι κάποια καινοτομία της χώρας μας, θα έλεγα ότι καινοτομία στη χώρα μας είναι ότι δεν εφαρμόζεται η αξιολόγηση για τόσα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως η αξιολόγηση είναι εξατομικευμένη για κάθε σχολείο και οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του νόμου με συγκεκριμένες συνέπειες.

Ανέφερε πως δεν χρειάζονται φασόν απαντήσεις από συνδικαλιστές, ενώ υπενθύμισε ότι έχει κριθεί πως η αποχή από την αξιολόγηση προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις.

«Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν μόνοι τους να αξιολογήσουνε; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες», αναρωτήθηκε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο.

«Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητική συνέπεια, έχει βελτιωτική», υπογράμμισε.


Εμβολιασμοί και σχολεία-πανεπιστήμια

Η κα Κεραμέως ανέφερε πως στα σχολεία τα πρωτόκολλα λειτουργούν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί συνολικά στο κάλεσμα των εμβολιασμών.

Η υπουργός επισήμανε ότι είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και στους φοιτητές.


Πανεπιστημιακή αστυνομία

Για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια είπε πως η διαδικασία προχωρά κανονικά.