Έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας επισημαίνοντας ότι συζητούνται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Όταν λέμε ισόβια μιλάμε για μια ποινή 25 ετών, είναι 25 χρόνια τα ισόβια, ο πραγματικός χρόνος ωστόσο κάθειρξης, έκτισης ποινής άρα και ο πραγματικός χρόνος κάθειρξης ο οποίος ήταν 16 χρόνια με τον υφιστάμενο ποινικό κώδικα αυτή τη στιγμή γίνεται τουλάχιστον 18», επισήμανε ο υπουργός.

Είπε πως θα επιβάλλονται ισόβια σε ανθρωποκτονία, βιασμό ανηλίκων και ληστεία με ανθρωποκτονία.

Σημείωσε πως οι γυναικοκτονίες είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει την κυβέρνηση.

Ακόμα, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων ενώ είπε πως θα εξετάσει
το νομικό πλαίσιο που αφορά στην ομολογία που έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή βία.

«Είναι ένα θέμα το οποίο βλέπουμε συνολικά από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, πρόκειται να υπάρξει μια συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων. Αυτό που μπορώ να πω από τη δική μου πλευρά είναι ότι προτίθεμαι να επανεξετάσω το νομικό πλαίσιο που αφορά στη νομολογία που έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή βία», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είπε ότι θα υπάρξει διάταξη για την επικίνδυνη οδήγηση ενώ θα υπάρχουν αυστηρές ποινές.

Τέλος, τόνισε πως θα υπάρξει διάταξη για τα fake news.

«Είναι η αναμόρφωση του άρθρου 191 που έχουμε συμπεριλάβει και τους λόγους δημοσίας υγείας και έχουμε στην πραγματικότητα αλλάξει κατά κάποιο τρόπο τους όρους και τις λέξεις προκειμένου αυτοί που παροτρύνουν κάποιους είτε να μην εμβολιάζονται είτε να μην διασωληνώνονται να μπορούν να τύχουν του όποιου ελέγχου από τη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.