Στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου τάσσεται ο γιατρός, πρώην δήμαρχος Νίκαιας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Τράπαλης, αναφορικά με την εκλογική διαδικασία για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμβιβάζεται με μονοψήφια ποσοστά, λογικές και πρακτικές μικρού κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «Οφείλουμε να ξανακάνουμε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ, σπάζοντας τους μηχανισμούς, απευθυνόμενοι στην κοινωνία, στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και όχι στους επαγγελματίες της πολιτικής». 

Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής

«Στις κρίσιμες εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συντάσσομαι με τον Ανδρέα Λοβέρδο και το πολιτικό πρόταγμά του για ένα σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό και γνήσια πατριωτικό κόμμα», τονίζει ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να στηρίξει αυτόν τον όμορφο αγώνα για να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προοπτικές για το αύριο.

«Με τον Ανδρέα Λοβέρδο μπορούμε να ενώσουμε ξανά το νήμα της ανάπτυξης για τον χώρο και τη χώρα και να νιώσουμε δικαιωμένοι και περήφανοι», σημειώνει.

Ολόκληρη η δήλωση του Βασίλη Τράπαλη

Έχουν περάσει 47 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος, που διαμόρφωσε τη ζωή όλων μας.

Ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ από τον Σεπτέμβρη του 1974.

Στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν αξίζουν ημίμετρα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμβιβάζεται με μονοψήφια ποσοστά, λογικές και πρακτικές μικρού κόμματος.

Με το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και δυνατό, άλλαξε η Ελλάδα, μεγαλούργησαν οι Έλληνες.

Το πείραμα του ΚΙΝΑΛ προϋπέθετε συνένωση δυνάμεων από όλα τα κόμματα, που το δημιούργησαν και που από καιρό τώρα δεν υφίσταται.

Το καινούριο όμως δεν κτίζεται με υλικά κατεδάφισης, με πρακτικές και συμπεριφορές του χτες. Αντίθετα πρέπει να αναδείξουμε τις δυνάμεις εκείνες που έχουν δώσει αδιάψευστες αποδείξεις αξιοπιστίας έργου και επιτυχίας.

Δεν δικαιούται κανείς να εμπαίζει το ΠΑΣΟΚ και να παριστάνει τον αυτόκλητο σωτήρα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες.

Οφείλουμε να ξανακάνουμε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ, σπάζοντας τους μηχανισμούς, απευθυνόμενοι στην κοινωνία, στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και όχι στους επαγγελματίες της πολιτικής.

Γιατί κάποιοι επιλέξαμε, πρώτα και πάνω από όλα, να τιμούμε το επάγγελμά μας και να ζούμε από αυτό.

Στο σταυροδρόμι της 5ης Δεκεμβρίου επιλέγουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης:

Επιστρέφουμε με το ΠΑΣΟΚ, με τις διαχρονικές αρχές και αξίες, για να ενώσουμε πρώτα την παράταξη και μετά τους Έλληνες.

Με γνώση, εμπειρία και πάθος, ξανασηκώνουμε με περηφάνια τον Ήλιο πάνω από την Ελλάδα! Ξανά !

Σε τούτο το χώρο δεν ταιριάζει τίποτε λιγότερο από την πίστη ό,τι το σήμερα μπορεί και πρέπει να γίνει περισσότερο ελπιδοφόρο για όλους εμάς και το αύριο ευτυχέστερο για τις επόμενες γενιές.

Δεν ανήκω σε αυτούς που πίστευαν ότι στην πολιτική μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός. Πολιτική για εμένα σημαίνει απόφαση και επιλογή ευθύνης.

Στις κρίσιμες εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συντάσσομαι με τον Ανδρέα Λοβέρδο και το πολιτικό πρόταγμά του για ένα σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό και γνήσια πατριωτικό κόμμα.

Απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να στηρίξει αυτόν τον όμορφο αγώνα για να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προοπτικές για το αύριο.

Με τον Ανδρέα Λοβέρδο μπορούμε να ενώσουμε ξανά το νήμα της ανάπτυξης για τον χώρο και τη χώρα και να νιώσουμε δικαιωμένοι και περήφανοι .