Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής ανάμεσα στην Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη με αφορμή την Ολλανδή δημοσιογράφο και τον τρόπο που της απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Γιαννούλης την ώρα που μιλούσε η κ. Βούλτεψη «πέταξε» στην ατζέντα το θέμα, λέγοντας πως θεωρεί «ύβρη για τη δημοσιογραφία τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για την κουλτούρα Ολλανδών δημοσιογράφων να θέτουν ευθέως ερωτήματα», σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «… έχει συνηθίσει σε προετοιμασμένες ερωτήσεις…».

Η Σοφία Βούλτεψη δεν άφησε την ευκαιρία και του απάντησε σε έντονο ύφος πως πρόκειται μεμονωμένα περιστατικά που δε σχετίζονται με τη δημοσιογραφία.
«Στη δημοσιογραφία, θα ξέρετε κ. Γιαννούλη, ότι για να αναφέρει ένας δημοσιογράφος ένα θέμα, θα πρέπει να το έχει ερευνήσει. Όταν υιοθετείς κάτι χωρίς δική σου έρευνα, δεν είναι δημοσιογραφία είναι αντιδεολογικό, δεν ανταποκρίνεται στη δεοντολογία την δημοσιογραφική!» ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

Μάλιστα η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου «μετέφρασε» τα χθεσινά λόγια του πρωθυπουργού προς την Ολλανδή δημοσιογράφο λέγοντας «στο εξωτερικό υπάρχει μια τάση διατύπωσης ερωτημάτων με επιθετικό τρόπο. Αν δε σχετίζονται τα ερωτήματα με προσωπική γνώση, τότε τι δημοσιογράφος είναι αυτός! Εμείς σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα θα λέγαμε «κ. Πρωθυπουργέ, λέγεται, καταγγέλλεται, υποστηρίζουν κάποιοι…».

Ο Χ. Γιαννούλης υποστήριξε στη συνέχεια πως «δεν τα είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος αλλά αυτά τα λέει και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο κ. Βούλτεψη του απάντησε και έκλεισε το θέμα «σε μένα ήρθαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης… τους ενημέρωσα και έφυγαν».