Νέα σελίδα γυρίζει από σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, η Μαρίνα Ναυπλίου, καθώς στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας για να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου από το υπουργείο Τουρισμού στο Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου.

Πρόκειται για ένα καταλυτικό βήμα στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής, που για περισσότερο από μία δεκαετία έμεινε πίσω, καθώς η χωροθέτηση της μαρίνας είχε γίνει το 2009.

Με τη σημερινή υπογραφή, δώδεκα χρόνια μετά, απεγκλωβίζεται στην ουσία ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο ύψους 23,4 εκατ. ευρώ.

Ήδη, τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία για ΣΔΙΤ από το Λιμενικό Ταμείο και την Περιφέρεια με ενδιαφερόμενο την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΚΑΛ ΑΕ.

Πάνω από 200 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναμένεται να δημιουργηθούν στη νέα μαρίνα βάζοντας μπρος το επαγγελματικό τουριστικό yachting στο Ναύπλιο με κύριο στόχο να αυξηθούν οι ναυλώσεις.

Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί έργα χερσαίας ζώνης καθώς και η προσθήκη οδικού τμήματος για τη σύνδεση της μαρίνας με το οδικό δίκτυο.

Τα οφέλη για την τουριστική κίνηση της περιοχής θα είναι πολλαπλά καθώς η επέκταση και ανάπτυξη υποδομών της μαρίνας αναμένεται να τονώσει όχι μόνο τη ναυτική δραστηριότητα του λιμένα, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας καθώς θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: powergame.gr