Η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για το συγκλονιστικό περιστατικό με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στη Πιερία.

«Είναι μια αδιανόητη ιστορία. Καταδικάζουμε απερίφραστα και κινητοποιηθήκαμε αμέσως», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Νίκη Κεραμέως. «Έχει επιληφθεί συνολικά η δικαιοσύνη. Αξιοποιούμε κάθε μέσο για να προστατεύσουμε συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα».

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι: «Σύσσωμη η πολιτεία καταδικάζει το γεγονός και στέκεται διπλά στους εκπαιδευτικούς», ενώ σημείωσε ότι μίλησε η ίδια με τον διευθυντή του σχολείου της Πιερίας. «Ήταν σοκαρισμένος, μου είπε ότι ήταν θέμα υπερηφάνειας και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υποκύψει».

Επίσης, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Είναι μια ασύλληπτη πράξη. Ελέγχεται ποινικά. Να μην έχουμε την εικόνα ότι αυτή είναι μια γενική στάση. Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Σε κάθε φάση της πανδημίας έχουμε κάποιες αντιδράσεις, αλλά αυτές είναι μεμονωμένες και δεν έχουν να κάνουν με τη συνολική εικόνα».

Για κακούργημα κατηγορούνται οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Υπενθυμίζεται πως σε 11 συλλήψεις «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» προχώρησε η αστυνομία στην Πιερία, για την «αρπαγή» του γυμνασιάρχη στο Γυμνάσιο Αιγινίου. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης συνέλαβαν δύο γυναίκες και εννέα άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα.

Επίσης, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Οι συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες- κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.