«Η Παράταξη πρέπει να ενώσει όλες τις δυνάμεις, ο κόσμος θέλει μια διαφορετική πρόταση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισήμανε πως το κόμμα πρέπει να γίνει μια κυβερνητική δύναμη για την χώρα.

Παράλληλα τόνισε πως σύντομα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ποιος θα εκπροσωπεί τον κ. Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ακόμα, ανέφερε πως ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα διαδικασίες για να υπάρχουν οργανώσεις παντού στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα ο βουλευτής πογράμμισε πως ο κ,. Ανδρουλάκης κινείται θεσμικά και η απόφαση για την ονομασία του κόμματος θα αποφασιστεί από το συνέδριο.

Τέλος, ανέφερε πως ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

«Το γιορτάσαμε, νομίζω κι εσείς δεν θα το πιστεύατε ότι θα έρθουν πάλι στις κάλπες 210 χιλιάδες άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Η παράταξη πρέπει να ενώσει όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν σήμερα για να μπορέσει να έχει προοπτική και να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο κόσμο. Αυτή η όμορφη έκπληξη που μας έγινε τις δυο τελευταίες Κυριακές είναι ένα μήνυμα που ξεπερνάει τα εσωκομματικά μας, είναι ένα μήνυμα από την κοινωνία, από τον απλό κόσμο ότι θέλει μια διαφορετική πολιτική πρόταση. Αυτό που τους είπαμε για την Σοσιαλδημοκρατία πρέπει σήμερα να τους εξηγήσουμε, να τους μιλήσουμε πως τα εργαλεία της Σοσιαλδημοκρατίας απαντούν στις λύσεις της καθημερινότητας των προβλημάτων της χώρας, για να μπορέσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να είμαστε πια μια πρόταση κυβερνητική για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Αναφορικά με την ανάρτηση του κ. Πολάκη, επισήμανε: «Πιστεύω ότι τη δήλωση του θα την μάθουν όλοι οι κρητικοί που ψηφίσαν και τον κ. Πολάκη και θέλουν να ψηφίσουν τον κ. Ανδρουλάκη».

Ερωτηθείς πόσο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του κ. Ανδρουλάκη για τον εκπρόσωπό του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, απάντησε: «Σύντομα, πολύ σύντομα».

ΔΗΜ: Μέχρι αύριο;

«Νομίζω ότι θα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με την ονομασία του Κινήματος, σημείωσε: «Προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά είναι όλοι αυτοί που δώσαμε την μάχη σήμερα να είμαστε ενωμένοι, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα, θα είμαστε αγκαλιά όλοι μαζί. Το δεύτερο είναι οτι ο κος Ανδρουλάκης το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και το έχει πει, δεν είναι μόνο το συνέδριο, είναι να οργανώσουμε από κάτω προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε διαδικασίες για να υπάρξουν οργανώσεις παντού σε όλη την Ελλάδα, να μπορέσουμε αυτό το κίνημα που υπήρξε να θεσμοποιήσουμε και να φτιάξουμε το κόμμα μας και την παράταξη μας μέσα από την συμμετοχή των πολιτών. Δηλαδή μέσα από τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σε καθε περιοχή, σε καθε νομό, σε όλη την Ελλάδα κι αμεσως μετά μαζί θα πάμε και στο συνέδριο το οποίο θα είναι ένα συνέδριο αιρετών, θα είναι ένα συνέδριο πολιτικό».

Ερωτηθείς πότε θα αλλάξει το όνομα του ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Ο κος Ανδρουλάκης κινείται πάντα θεσμικά και θα αποφασιστεί από το συνέδριο του κόμματος».

Ερωτηθείς αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι αντίπαλος του κ. Τσίπρα ή είναι ο νέος Τσίπρας της Σοσιαλδημοκρατίας, ανέφερε: «Εμείς δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, αυτοπροσδιοριζόμαστε. Ο κος Ανδρουλάκης δεν πήρε από κανέναν ''δαχτυλίδι'', δεν τον έκανε κανένας πρόεδρο, εκλέχτηκε μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Ο κος Ανδρουλάκης όπως αυτοπροσδιορίζεται είναι ένας περήφανος σοσιαλδημοκράτης ο οποίος θα λειτουργήσει με αυτή τη πολιτική το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα μιλήσει σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους ψηφοφόρους και θα τους πει την πολιτική μας πρόταση και πιστεύω θα μας εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές. Απλά, κατανοητά, τίποτα παραπάνω».

Ερωτηθείς σε ποιο κοινό θα απευθυνθεί ο κ. Ανδρουλάκης, διαμήνυσε: «Ο σκληρός πυρήνας των κόμματων πια είναι πάρα πολυ μικρός και οι πολίτες μπορούν, και φαίνεται στις εκλογές, ότι μπορούν να σπάσουν τις διαχωριστικές γραμμές βεβαίως με βάση ένα πρόγραμμα αλλά και με βάση και τα πρόσωπα. Άρα απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους και τους λέμε οτι εμείς είμαστε σοσιαλδημοκράτες, είμαστε ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα και σε αυτό με βάση τις αρχές και τις αξίες μας θέλουμε να μας υποστηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια. Πολύ καθαρό, πολύ έντιμο απέναντι σε όλους».

Ερωτηθείς αν ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, απάντησε: «Οπωσδήποτε κι όχι μόνο, με όλους του πολιτικούς αρχηγούς θα συναντηθεί»

Ερωτηθείς αν η μεγάλη νίκη του κ. Ανδρουλακη είναι λευκή επιταγή να τα αλλάξει όλα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Ο κος Ανδρουλάκης θα κινηθεί με βάση τις απόψεις του, την ιδεολογία του, με ενωτικό τρόπο κι έχοντας στο μυαλό του το τρίπτυχο «ανανέωση, ενότητα, πολιτική αυτονομία σοσιαλδημοκρατικά. Εμείς δεν ερχόμαστε ούτε με ρεβανσισμό, ούτε με αλαζονεία, ούτε με οτιδήποτε. Ερχόμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί με όλους όσους θέλουν εντός και εκτός κόμματος και πιστεύουν -και νομίζω όλοι το πιστεύουν μετά τη δήλωση και του κ. Παπανδρέου χθες-να εχουμε μια σοβαρή κυβερνητική πρόταση. Αυτό μας ενδιαφέρει, τίποτε αλλο. Δεν διαχωρίζουμε τον κόσμο. Τέλειωσαν οι διαχωρισμοί, ψήφισε ο κόσμος, έκλεισε αυτό το κεφαλαίο, πάμε στο επόμενο κεφαλαίο».

Ερωτηθείς αν ο κ. Ανδρουλάκης θα καλέσει τους κ. Παπανδρέου και Λοβέρδο, είπε: «Όλους θα τους καλεσει. Εγώ νομίζω η ενότητα κρίνεται ουσιαστικά από τα λόγια και τις πράξεις και νομίζω οτι τα λόγια τα χθεσινά τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Ανδρουλάκη, όσο και του κ. Λοβέρδου, του κ. Γερουλάνου, του κ. Χρηστίδη και Καστανίδη ήταν στη λογική ότι πάμε μπροστά όλοι μαζί και πιστεύω ότι είναι μονόδρομος για όλους μας».