Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους βουλευτές που τοποθετήθηκαν επί του Προϋπολογισμού του 2022 εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά «σταυροκοπιόμαστε με τον Σκυλακάκη με τα όσα ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ» και σχολίασε: «Μας συγχωρείται ρε παιδιά δεν μπορεί να γίνει διάλογος έτσι. Αυτό μόνο εσείς μπορείτε να το δείτε, εκτός εάν δεν έχετε ανοίξει καμία σελίδα από τον προϋπολογισμό. Σας ρίχνουμε 10 μονάδες στις δημοσκοπήσεις γιατί μιλάτε σε άλλη πραγματικότητα. Αν υπήρχε όλη αυτή η οικονομική καταστροφή που περιγράφετε, γιατί μας ψηφίζουν, μαζόχες είναι;».

«Ο προϋπολογισμός που κατηγορούμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μειώνουμε το πρόγραμμα επενδύσεων χωρίς να υπολογίσουμε τις δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψής με 5,9% και μας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι το μειώνουμε», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι παρά την πανδημία η χώρα δεν έχασε τίποτα σε επενδύσεις, ενώ ειδικά φέτος θα κλείσει με αύξηση επενδύσεων 11,7%.

«Το 2021 θα κλείσουμε με αύξηση επενδύσεων 11,7%. Η καλύτερη επίδοση από το 2006. Ο στόχος για αύξηση επενδύσεων 21,9% το 2022 εφόσον επιτευχθεί θα είναι η καλύτερη επίδοση εδώ και 27 χρόνια» ενώ υπενθύμισε πως «ο προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για το 2018 προέβλεπε αύξηση επενδύσεων 11,4% και κατέγραψε -4,3%. Έπεσαν έξω 15,5 μονάδες. Το 2019 αντί πρόβλεψης αύξησης επενδύσεων 11,9% κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο -7,5% και το δεύτερο τρίμηνο -18,8%».

Μάλιστα εκτίμησε πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού μετά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αν και όπως παραδέχθηκε «κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις» μιας και διατηρείται η παγκόσμια αβεβαιότητα για την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης.