Προς την έκδοση ετυμηγορίας βαδίζει πλέον η πολύκροτη δίκη που διεξάγεται ενώπιον Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, το 2017, που στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Σήμερα αναμένεται η απολογία από την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για τις ποινικές ευθύνες που της αποδίδονται σχετικά με τη φονική πλημμύρα, δεδομένου ότι από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι δεν είχε υλοποιηθεί κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

«Μια φορά στα 200 χρόνια»

Σύμφωνα πληροφορίες, κατά την απολογία της, η κ. Δούρου αναμένεται να αναφερθεί σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της στην περιφέρεια Αττικής με στόχο την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Επίσης, αναμένεται να επικαλεστεί τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε την Αττική και το οποίο σύµφωνα µε τους επιστήµονες «συµβαίνει µία φορά στα 200 χρόνια».

Δικάζονται 21 πρόσωπα

Για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα δικάζονται συνολικά 21 πρόσωπα, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας, πλημμύρα εξ αμελείας και παράβαση καθήκοντος, αδικήματα που είναι όλα σε βαθμό πλημμελήματος.