Στο Λονδίνο βρίσκεται ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιo για θέματα Ευρώπης, Κρις Χίτον-Χάρις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων που συμπεριλαμβάνει η ατζέντα είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Θα συζητηθούν, επίσης, το Κυπριακό αλλά και θέματα που αφορούν τις δύο χώρες με άξονα την εφαρμογή του «Μνημονίου Κατανόησης για το Στρατηγικό διμερές πλαίσιο», το οποίο υπέγραψαν η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Οκτώβριο.

Με πρέσβεις

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί, επίσης, με τους πρέσβεις των Μπαχαμών και του Μπουρνέι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για πρέσβεις που έχουν έδρα το Λονδίνο αλλά είναι διαπιστευμένοι και στην Ελλάδα. Στόχος της συνάντησης του Έλληνα υπουργού είναι η προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας για την εκλογή στη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια στο Λονδίνο είναι η τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών, γεγονός που υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην ενίσχυση των δεσμών με το Ηνωμένο Βασίλειο.