Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο στην εποχή μας παρουσιάζει έξαρση και απασχολεί εντόνως την ελληνική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα και την πολιτεία, θα συζητηθεί σε ειδική Διαδικτυακή Εκδήλωση, σε συνδυασμό μάλιστα με την παραβατικότητα των ανηλίκων, την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 6.00΄ το απόγευμα.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στη δημοτική τοπική οργάνωση Αμαρουσίου της Νέας Δημοκρατίας. Την ανάγκη της εκδήλωσης δημιούργησε το βάρος το οποίο προκαλεί στις ψυχές και τις συμπεριφορές μικρών και μεγάλων το συγκεκριμένο πρόβλημα και το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται καθημερινά, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, για την αναζήτηση των ενδεδειγμένων τρόπων αποφυγής ή αντιμετώπισης τέτοιων βαριά τραυματικών φαινομένων.

Από πλευράς ειδικών στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν η κα Δέσποινα Σβουρδάκου, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας, Ειδικότητα Ανάλυση Προφίλ Δραστών και η κα Μελίτα Τσεκούρα, Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Στη διαδικτυακή συζήτηση, συμμετοχή έχουν δηλώσει επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Υγείας (ψυχική υγεία) Ζωή Ράπτη, η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων (δημογραφική πολιτική και οικογένεια) Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και οι βουλευτές Γ. Κουμουτσάκος, Θοδ. Ρουσόπουλος και Δ. Καιρίδης.

Ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν από το κοινό και προς τούς υπουργούς, μέσα από τη σελίδα Facebook της Ν.Δ. Αμαρουσίου: facebook.com/ndamarousiou
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Αμαρουσίου κ. Χρήστος Μπελεγράτης.