Επίσκεψη στην έδρα της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων “HAWK”, στην Αττική, πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ αργότερα σήμερα συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του Κάρεν Μπρουτιάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο πρωί ο ΥΦΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διευθυντή Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγο Σπυρίδωνα Αλφαντάκη, επισκέφθηκαν την έδρα της 180 ΜΚ/Β “HAWK”, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Νικόλαο Μπίρη για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της, στο Καπανδρίτη, όπου η έδρα της Διοικήσεως, του επιτελείου και της Πυροβολαρχίας Διοικήσεως της Μοίρας, καθώς και στον Βαρνάβα, όπου εδρεύει η Β’Πυροβολαρχία Κ/Β και συνομίλησε με στελέχη και οπλίτες θητείας.

Αργότερα σήμερα, ο ΥΦΕΘΑ συναντήθηκε στο ΥΠΕΘΑ με τον Αρμένιο ομόλογό του Κάρεν Μπουτιάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ Υποστράτηγος ε.α. Μισαήλ Παπαδάκης, ενώ τον Αρμένιο ΥΦΕΘΑ συνόδευαν ο Αναπληρωτής Προϊστάμενου της Γενικής Διευθύνσεως Τεχνικοϋλικής Υποστηρίξεως του Υπουργείου Αμύνης της Αρμενίας Σεργκέϊ Αμπραχαμιάν, ο Αρμένιος Ακόλουθος Αμύνης στην Αθήνα Συνταγματάρχης Αρτούρ Νταλιμπαλτιάν και η Αντισυνταγματάρχης Εϋλίν Κοτσαριάν, Επιτελής της Διευθύνσεως Πολιτικής και Στρατιωτικής Συνεργασίας του Υπουργείου Αμύνης της Αρμενίας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ, «έγινε αναφορά σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της διακρατικής στρατιωτικής συνεργασίας», ενώ συζητήθηκαν και οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα.