Στη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων της ΕΕ μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κατά την ομιλία του, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν «με καθυστέρηση 32 ετών αμφισβητεί την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, αμφισβητεί την εθνική υπόσταση και τον αυτοπροσδιορισμό της Ουκρανίας, εν ονόματι του ζωτικού χώρου της δήθεν απειλούμενης χώρας του». Ζήτησε οι κυρώσεις που πήρε η Δύση σε βάρος της ρωσικής ηγεσίας, οικονομίας, και εμπλεκομένων προσώπων, να εφαρμοστούν από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του ΝΑΤΟ».

Σημείωσε πως «η εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να εξελιχθεί σε τεράστιο λάθος του Πούτιν. Ήδη έτσι εξελίσσεται. Η Δύση πρέπει να στηρίξει περαιτέρω την Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε ήδη τη δέσμευση η χώρα μου να οικοδομήσει και πάλι το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ενώ με έμφαση τόνισε ότι «η Δύση πρέπει να στριμώξει άγρια τον Πούτιν ώστε να γίνει γι’ αυτόν ο πόλεμος ανυπόφορος οικονομικά».».

Υπενθύμισε στους ομολόγους του ότι η Ελλάδα «από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την σταθερή της υποστήριξη στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και στο δικαίωμά της για αυτοάμυνα. Στείλαμε αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ έχουμε υποδεχθεί μέχρι τώρα περισσότερους από 15.000 πρόσφυγες».