«Σαφής η αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Αδιαμφισβήτητος και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο». Στη φράση αυτή, που έγραψε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, «συμπυκνώνεται» η σημερινή συνάντησή του με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα, Sergii Shutenko, στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Αντικείμενο της συναντήσεως ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, επί των οποίων ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα παρέχει από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια σε πνεύμα αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και την Ελληνική ομογένεια της πολύπαθης αυτής χώρας. Ο ίδιος τόνισε επίσης, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

            Για την προαναφερθείσα συνάντηση ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος έγραψε στο twitter: «Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση στο @Hellenic_MOD με τον Πρέσβη της Ουκρανίας κ. @Sergii_Shutenko παρουσία του  @ChiefHNDGS . Έγινε σαφής η αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Αδιαμφισβήτητος και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο».

             Σήμερα εξάλλου, και με αφορμή την 73η επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ στον επίσημο λογαριασμό στο twiter του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, γράφτηκε το εξής: «Με αφορμή την 73η Επέτειο Ίδρυσης του @NATO, η Ελλάδα επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευσή της από τότε που εντάχθηκε στη Συμμαχία, το 1952 να συνεισφέρει πάντοτε στους κοινούς μας στόχους και να προωθεί την ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα καθώς και τις θεμελιώδεις αξίες μας. #NATODay».