«Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φθάσει. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, εκ νέου το δίλημμα της εποχής μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη και με διαφορά στην κάλπη της απλής αναλογικής, όποτε και αν ο κύριος Μητσοτάκης αποφασίσει να τη στήσει» υποστήριξε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε δε, το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή».

Τσίπρας: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «αρχή της αντίστροφης μέτρησης για προοδευτική διακυβέρνηση»

Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τα μέλη του, με την εναρκτήρια ομιλία που στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο) έκανε λόγο για ένα συνέδριο που αποτελεί «αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ κάλεσε όλους τους συνέδρους να απλώσουν «το κόμμα παντού, όπου αναπνέει η αντίσταση στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές».

«Να δώσουμε το μήνυμα της νίκης. Να μετατρέψουμε την οργή σε ορμητικό ρεύμα αλλαγής. Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε ελπίδα. Και μαζί να δώσουμε τη μάχη να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή είναι η μεγάλη ιστορική ευθύνη, που όλους εμάς εδώ σε αυτό το στάδιο μας βαραίνει».

Συγκεκριμένα, μίλησε για «ευθύνη απέναντι στη κοινωνική πλειοψηφία που για άλλη μια φορά βρίσκεται σε συνθήκες λεηλασίας», «ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη που πάνω στις θυσίες της χτίστηκε η προοπτική του τόπου», «ευθύνη απέναντι στη μεσαία τάξη που αισχρά εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές».

«Η ευθύνη μας κυρίως απέναντι στις νέες και στους νέους, στις επόμενες γενιές που θα κληθούν να πάρουν στις δικές τους πλάτες το μέλλον αυτού του τόπου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην αναγκαστική καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «ίσως το Συνέδριο να γίνεται τελικά σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που είχαμε», όταν είχε εξαγγελθεί.

«Η διαρκώς εντεινόμενη κλιματική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση διαμορφώνουν έναν περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων και πρωτόγνωρων προκλήσεων. Αλλά σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον μεγαλώνουν και οι ευθύνες των δυνάμεων της Προόδου που υπερασπίζονται το όραμα μιας κοινωνίας ελευθερίας και ισότητας» είπε, δίνοντας το στίγμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε 5+1 δεσμεύσεις για πρόγραμμα Προοδευτικής κυβέρνησης από την επόμενη των εκλογών με απλή αναλογική.

Συγκεκριμένα:

Ακρίβεια: Παρεμβάσεις για Άμεση μείωση 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς.

Εργασία: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων

Μικρομεσαίοι - Αγρότες: Διαγραφή χρέους πανδημίας και μικροπιστώσεις

Κοινωνική προστασία: Νέο ΕΣΥ και επιστροφή 13ης Σύνταξης

Νέα γενιά: Οικονομικά προσιτή στέγη για νέα ζευγάρια και απλοποίηση πρόσβασης στα ΑΕΙ για νέες και νέους

Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. «Μαζί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μπορούμε από τη πρώτη κάλπη. Να φέρουμε τη Πολιτική αλλαγή και μια Νέα Αρχή για τον τόπο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τσίπρας στο ΣΥΡΙΖΑ: Να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε

Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλες αλλαγές στο κόμμα: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και για το ίδιο το κόμμα μας. Να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Γιατί και πάλι σε εμάς, συντρόφισσες και σύντροφοι, έλαχε ο κλήρος να βγάλουμε ξανά τη χώρα και το λαό από τα δύσκολα. Ευτυχώς σε αυτή την χώρα υπάρχει ισχυρή Αριστερά, Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Υπάρχει προοδευτική και ανθεκτική δημοκρατική παράδοση.

Μαζί να δώσουμε ανάσα στα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη. Μαζί να δώσουμε στήριξη στην υγιή επιχειρηματικότητα. Να δώσουμε προοπτική στις νέες και τους νέους,

Να δώσουμε ισότιμη εκπροσώπηση στις γυναίκες που διεκδικούν το μισό τουλάχιστον του ουρανού. Ξανά, λοιπόν, μπροστά με την Αριστερά. Νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές. Μαζί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μπορούμε από τη πρώτη κάλπη. Να φέρουμε τη Πολιτική αλλαγή και μια Νέα Αρχή για τον τόπο».

Δείτε την ομιλία Τσίπρα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε άρθρο του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδες της περιφέρειας, ενόψει του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει». Για το Συνέδριο αναφέρει ότι «έρχεται να επεξεργαστεί και να επιβεβαιώσει τον χάρτη της διαδρομής προς την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να επουλώσουμε τις πληγές μιας κοινωνίας που υπέφερε πολλαπλά αυτήν την τριετία και να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε μια νέα αρχή για την κοινωνία, με την κοινωνία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του.

Στις διαδικασίες συμμετέχουν περίπου 5.700 σύνεδροι.

Παρόντες Ζάεφ, Κοτζιάς, Κουρουμπλής στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παρέστησαν ο τέως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο διαγραφείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής κ.α.

1_ABN4778
1_ABN4783
1_ABN4845
1_ABN4891