Ευρεία αποδοχή του δηµάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σηµανδηράκη, και στήριξη στο έργο του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, είναι τα σηµαντικότερα ευρήµατα της δηµοσκόπησης της GPO που διενεργήθηκε στα Χανιά από τις 4 µέχρι τις 10 Μαΐου.

Ωστόσο, στην ίδια έρευνα καταγράφηκαν και οι διαθέσεις των πολιτών του Νοµού Χανίων απέναντι στα κόµµατα, µε τη Ν.∆. να αναδεικνύεται πρώτη. Το έργο του κ. Παναγιώτη Σηµανδηράκη φαίνεται να αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των δηµοτών του.
xania

dimosxanion
Συγκεκριµένα, ικανοποιηµένο δηλώνει το 61,3%, ενώ αρνητικά το κρίνει το 37,4%. Τα σηµαντικότερα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο ∆ήµος Χανίων είναι το κυκλοφοριακό (49,4%), οι δρόµοι-πεζόδροµοι (31,4%) και τα έργα υποδοµής (29,3%).

Σε µικρότερη κλίµακα, στα προβλήµατα περιλαµβάνονται η καθαριότητα (20%), οι συγκοινωνίες (9,2%) και το πράσινο - περιβάλλον (5,1%).

Σχετικά µε την εικόνα που έχουν οι Χανιώτες για τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, το 50,8% δηλώνει ικανοποιηµένο από το έργο του, ενώ το 42,2% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιηµένο.
arnaoutakis
Η δηµοσκόπηση κατέγραψε και τις δυνάµεις των κοµµάτων στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων, µε τη Νέα ∆ηµοκρατία να κατατάσσεται πρώτη µε 26,6%, τον ΣΥΡΙZΑ δεύτερος µε 22,8%, το Κίνηµα Αλλαγής τρίτο µε 11,5% και ακολουθούν ΚΚΕ µε 4,8%, Ελληνική Λύση µε 2,7%, ΜέΡΑ25 µε 3%, άλλο µε 5,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16,8%.
vouleytes
Ενδιαφέρον έχουν οι διαθέσεις της «γαλάζιας» κοινής γνώµης των Χανίων για τους πολιτικούς της Νέας ∆ηµοκρατίας. Πρώτη και µε µεγάλη διαφορά κατατάσσεται η βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη µε 48,4%, δεύτερος ο Μανούσος Βολουδάκης µε 37,1% και ακολουθούν οι Βασίλης ∆ιγαλάκης µε 16,7%, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης µε 16%, Γιώργος Κονταξάκης µε 7%, ∆ηµήτρης Καµπουράκης µε 6,5%, ∆ηµήτρης Φραγκάκης µε 4,8%, Νίκος Ξανθουδάκης µε 3,2% και Χριστίνα Στασινού µε 2,2%.
prothesi