Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο  δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, καθώς η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεύεται, όπως είπε, από σημαντικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις.

 Ο κ. Νικηταράς σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν η δημιουργία νέου νοσοκομείου στο νησί της Κω, κάτι το οποίο κάποιοι το αμφισβήτησαν και προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η ιστορία γράφει, καθώς ο πρωθυπουργός από την Κω ανακοίνωσε και δεσμεύτηκε ότι σύντομα η Κως θα αποκτήσει ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο.

 Ο κ. Νικηταράς σημείωσε ήδη 35 εκατομμύρια είναι δεσμευμένα από την Περιφέρεια, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου, στον Λινοπότη.

 Ο Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε και στη στελέχωση των υφιστάμενων δομών υγείας, δηλώνοντας πως το υπουργείο Υγείας δεσμεύθηκε για τη στελέχωση του νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

main_52fdbae73cbb4feecd3ce13b722348e8
O κ. Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Κώ κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σύμφωνα με την οποία συνολικά 27 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν τα επόμενα χρόνια για έργα όσον αφορά την ύδρευση με τα 20 εκατομμύρια να αφορούν έργα τα οποία θα λύσουν οριστικά το υδροδοτικό πρόβλημα στον πρώην Δήμο Ηρακλειδών.

 Ο δήμαρχος Κω αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου στην Κω, με τη μελέτη ήδη να συντάσσεται, με 3,7 εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη δεσμευθεί από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων) για την ανέγερσή του.

 Ο κ. Νικηταράς κλείνοντας τόνισε ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ακουμπούν στο σύνολό της την κοινωνία του νησιού.

 Πηγή: Kosnews24