«Δεν θα καταθέσουμε νέα πρόταση για να μην ευτελίσουμε τη διαδικασία, εμείς θα ψηφίσουμε παρών», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε « Η επίκληση του νόμιμου της επισύνδεσης δεν έγινε για να υποβαθμιστεί η υπόθεση, το αντίθετο… Άλλο θέμα η ΕΥΠ και άλλο το Predator. Ό,τι  και να λέμε…. η παρακολούθηση έγινε εντός θεσμικού πλαισίου... κατά τη προσωπική μου επιθυμία ήταν εντελώς λάθος. Το πρόβλημα  δεν είναι απλό δεν αφορά μια παρανομία αλλά μια διοικητική δυσλειτουργία…».

«Το Predator σύμφωνα με την ΑΔΑΕ δεν αγοράστηκε ούτε χρησιμοποιήθηκε να μην δημιουργούμε εντυπώσεις περί καθεστώτος και εκτροπής …. Ποιος δε θα ήθελε να μάθει τους λόγους της παρακολούθησης, αλλά είναι παράνομο να δημοσιοποιηθείο τέτοιο θέμα. Αυτός που δικαιούνται να μάθει και ο ίδιος να δημοσιοποιήσει αν θέλει την υπόθεση είναι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης. Που εκλήθη από τον κ. Γεραπετρίτη να ενημερωθεί από τον Διοικητή της ΕΥΠ και αρνήθηκε. Ναι, επαναλαμβάνω, κλήθηκε να ενημερωθεί και αρνήθηκε! Ενημερώθηκε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης με κυβερνητική πρωτοβουλία, χωρίς καμία καθυστέρηση».

«Για το ζήτημα του Predator, ο κ. Ανδρουλάκης έχει καταθέσει μήνυση ακολουθώντας την ποινική οδό, ενώ για την επισύνδεση από την ΕΥΠ την πολιτική οδό. Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής είναι μία ευκαιρία, όχι για να διχαστούμε, αλλά για να ενώσουμε δυνάμεις και να λύσουμε μία διαχρονική παθογένεια, γιατί η ΕΥΠ δεν είναι η πρωτη φορά που απασχολεί την πολιτική ζωή της πατρίδας μας».