Τις τελευταίες πινελίες βάζει στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας καθώς Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ επιθυμεί να παρουσιάσει ένα πειστικό ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πλέγμα προτάσεων απόλυτα κοστολογημένων και ρεαλιστικών καθώς γνωρίζει ότι το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αποδημήσει το νέο του αφήγημα.

Στόχος του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατρέψει το κλίμα τις επιφυλακτικότητας που υπάρχει σε μία μερίδα του εκλογικού σώματος και το οποίο εκφράζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κινηθεί επάνω σε ένα δίπολο. Στα θέματα της ακρίβειας και της ενέργειας αλλά και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δημοκρατία και τους θεσμούς περνώντας αφορμή από τις παρακολουθήσεις που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν.

Για το μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πει, ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας στην ενέργεια είναι το μείζον και όχι πλειοδοσία σε εκατομμύρια με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει, έτσι κι αλλιώς, στο καρτέλ και στους παρόχους». Οι συνεργάτες του λένε ακόμα ότι «δεν θα αντιμετωπιστεί με δύο-τρεις προτάσεις παραπάνω» σε σχέση με το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά με επικέντρωση στη διαφορά μοντέλου.

Μάλιστα με αφορμή την δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα – ότι οποίος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει- , ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν ήδη περάσει στο φυσικό αέριο.

«Μιλάμε για 700.000 νοικοκυριά, δηλαδή πάνω από 2.000.000 πολίτες, κατά μέσο όρο, που είναι εξαρτημένοι από το φυσικό αέριο, είτε επειδή ανταποκρίθηκαν στα κελεύσματα της Πολιτείας να εγκαταλείψουν το πετρέλαιο λόγω κλιματικής αλλαγής και οικονομίας είτε διότι τα νέα σπίτια που χτίζονται τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καν υποδομή για πετρέλαιο», εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Σε ότι αφορά τα θέματα δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί με αιχμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το συγκαλύψει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξηγήσει διεξοδικά και με προτάσεις τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση και θα απαντήσει στα περί τερατογένεσης του πρωθυπουργού.