Από τις εκδηλώσεις των «Σαλαμινίων 2022» χθες στη Τσεχία βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις “NATO Days 2022”.

Συγκεκριμένα, ο ΥΦΕΘΑ εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην τελετή καταθέσεως στεφάνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού «Σαλαμίνια 2022», η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Σαλαμίνος, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος το 480 π.Χ. εναντίον των Περσών εισβολέων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Βουλευτές Β΄ Πειραιώς Ιωάννης Τραγάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Ιωάννης Ραγκούσης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως, Σοφία - Χάιδω Ασημακοπούλου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» και Δημήτριος Μαρκόπουλος, ο Διοικητής Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης (ΔΔΜΝ) του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Γεώργιος Παναγόπουλος, Πρέσβεις, στελέχη ξένων διπλωματικών αποστολών και Ακόλουθοι Αμύνης ξένων κρατών στην Ελλάδα και άλλοι επίσημοι.

F3-min
F6-min
F1-min
F2-min

Σήμερα εξάλλου ο Ν.Χαρδαλιάς βρίσκεται στην Τσεχία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ως και αύριο Σάββατο 17 του μηνός, αποδεχόμενος πρόσκληση του Τσέχου ομολόγου του, αρμόδιου για Θέματα Βιομηχανικής Συνεργασίας Tomas Kopecny, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του “NATO Days 2022”, όπου στο περιθώριό τους θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του από χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Τέλος, κατά την παραμονή του στην Οστράβα, ο ΥΦΕΘΑ θα έχει και επίσημη διμερή συνάντηση με τον Τσέχο ομόλογό του T.Kopecny για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.