Σφοδρή επίθεση εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου για τον κλάδο των αρτοποιών.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τον κατηγόρησε για θράσος και αλαζονεία αφού όπως επεσήμανε έφτασε στο σημείο να επιπλήξει τις παραγωγικές τάξεις λέγοντας πως δεν ξέρουν πόσο πολύ τους βοηθάει η κυβέρνηση.

Η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με αφορμή την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους των αρτοποιών οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα τους.

Ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια «άλλη πολιτική στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που δοκιμάζονται από τις τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος», και ζήτησε να δοθεί αναδρομικά μάλιστα η επιδότηση που είχε υποσχεθεί στους αρτοποιούς η κυβέρνηση αλλά δεν δόθηκε ποτέ για να σταματήσει, όπως είπε, το κύμα λουκέτων στον κλάδο. Κατήγγειλε δε ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην έχει μειωθεί ούτε μισό τοις εκατό ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης αλλά και ο ΕΦΚ, την ώρα που ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 12%».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να πολιτεύεται τάζοντας επισημαίνοντας παράλληλα ότι « οι αρτοποιοί γνωρίζουν ότι με το πρόγραμμα στήριξης για τους λογαριασμούς του ρεύματος απορροφάται έως και το 80% των αυξήσεων, ανεξαρτήτως της ισχύος της παροχής και του ύψους της κατανάλωσης.»

Άμεση και ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, κούνησε το δάχτυλο στους αρτοποιούς αραδιάζοντας αναποτελεσματικά μέτρα που αποδεδειγμένα πλέον, αντί για να ανακουφίζουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ενθαρρύνουν την ασυδοσία των εταιρειών ενέργειας. Και μάλιστα πότε το κάνει; Την ημέρα που επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο στην αισχροκέρδεια ως η ακριβότερη χώρα στην αγορά ρεύματος στην Ευρώπη. Αντί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κοροϊδεύει για άλλη μια μέρα τον κόσμο, ας εξηγήσει στους ανθρώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί δεν έχει μειωθεί ακόμα ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης, αλλά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Ή ας επισκεφτεί τους αρτοποιούς που υποφέρουν με την ανοχή Μητσοτάκη. Τότε θα καταλάβει από πρώτο χέρι γιατί… τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι λίγα».