Η τρίτη καταγγέλλουσα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, η πρώην εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, έδωσε σήμερα αναλυτική κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η κυρία Τσατάνη κατέθεσε σχετικά με όσα έχει αναφέρει για παρεμβάσεις που δέχθηκε όταν χειριζόταν την υπόθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου (απεβίωσε το 2016) από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η κυρία Τσατάνη ξεκαθάρισε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι επιβεβαιώνει τα όσα έχει καταθέσει σε βάρος του κ.Παπαγγελόπουλου στην επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου.

«Δεν μου ήταν εύκολο και δεν ξύπνησα ένα πρωί για να καταγγείλω τον υπουργό Δικαιοσύνης στην εποχή της παντοδυναμίας του», τόνισε η κυρία Τσατάνη και εξήγησε ότι δε γνώριζε νωρίτερα τον κ. Παπαγγελόπουλο.

«Δεν είχα καμία γνωριμία με τον κατηγορούμενο. Δεν είχα καμία επικοινωνία ούτε τυχαία στην Ευελπίδων. Τον γνώρισα στη συντονιστική συνάντηση για θέματα συνδρομής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου ευγενικά ζήτησα να μην είναι παρών στη συζήτηση. Του είπα «δεν μπορείτε να βρίσκεστε εδώ». Εκ των υστέρων νομίζω ότι ενδεχομένως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου σε βάρος μου» τόνισε η κυρία πρώην Εισαγγελέας Εφετών.

Στη συνέχεια η πρώην εισαγγελική λειτουργός εξήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο τι συνέβη. Όπως είπε μετά από μια δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περί δικαστικών πραξικοπημάτων, θεώρησε ότι μπορεί να έχει παραπληροφορηθεί σχετικά με τους λόγους που εκείνη ζήτησε τη συνένωση των δικογραφιών Βγενοπούλου, βρήκε το τηλέφωνο του και επικοινώνησε μαζί του όπου και κανόνισαν μία συνάντηση στο γραφείο του. «Δεν ήταν συνάντηση για καφέ. Είχαμε μια ολιγόλεπτη συζήτηση για τις οικογένειας μας. Μου είπε ότι φέρθηκα με σκληρότητα στην υπόθεση Αγγέλου ενώ άφησε αιχμές ότι αφαίρεσα τη δικογραφία Βγενοπούλου από την εισαγγελία διαφθοράς για να ευνοήσω το Βγενόπουλο. Πέρασε μια εβδομάδα και δέχτηκα δυο κλήσεις του. Τον κάλεσα πίσω και μου είπε με επιθετικό τρόπο ότι δεν έχω επιστρέψει τη δικογραφία Βγενοπούλου και πρέπει να την επιστρέψω για να κάνω Χριστούγεννα και μου είπε για ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει» περιέγραψε η κυρία Τσατάνη.

Νωρίτερα, ο κ.Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε ψευδή την κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο του Παναγιώτη Αθανασίου, επισημαίνοντας: «Αν όσα είπε είναι αληθή, έχει διαπράξει το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας ή έστω της παράβασης καθήκοντος. Έπρεπε πάραυτα να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος μου ή το λιγότερο να αναφερθεί αρμοδίως. Εάν ο Αθανασίου ψεύδεται είναι εύκολα αντιληπτό το ηθικό θέμα, πρόδωσε μια φιλία, θέλησε να απομειώσει τα χρόνια της φιλίας μας για να μειώσει το ηθικό έλλειμμα των πράξεων του. Επέδειξε πρωτοφανή αχαριστία σε βάρος μου. Αν λέει αλήθεια, ότι ανέχθηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά μου ως υπουργού, γιατί όπως είπε, χωρίς να ντρέπεται ήθελε να κάνει τις δουλειές του, γιατί ήθελε να ανανεώσω τη θητεία του, αποδεικνύεται αμοραλιστής και καιροσκόπος από τα ίδια του τα λόγια. Βρέθηκαν τρεις επίορκοι να τα φορτώσουν σε εμένα και να καταθέσουν εναντίον μου».