Την προσεχή Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης θα καταθέσει σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η κλήση του κ. Βαξεβάνη έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας για λίστα προσώπων μεταξύ των οποίων υπουργοί της Κυβέρνησης, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Πριν από λίγα δύο 24ωρα η εφημερίδα επανήλθε με νέα λίστα προσώπων του δημόσιο βίου οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Ο Κώστας Βαξεβάνης από την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε τον κ. Ντογιάκο και ζήτησε ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων με κοινό παρονομαστή τις υποθέσεις των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και την ποινική αναβάθμιση της έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση, τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος, οι οποίοι και ερευνούν εξ ολοκλήρου όλες τις συναφείς δικογραφίες με στόχο την ουσιαστική διερεύνηση τους και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να μην μένει καμία σκιά στο δημόσιο βίο.