Αθώα δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή σχετικά με τις κατηγορίες για εμπλοκή της στο σκάνδαλο «Qatar gate».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση -ρητά και κατηγορηματικά -με χρηματισμούς από το Κατάρ, αυτή είναι η θέση της. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της, είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά, γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μανταλένα Καϊλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον πατέρα της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή, διευκρίνισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές Αρχές και ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει, να έρθει στην Ελλάδα», αλλά «όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση, μένει δίπλα του».


Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκισή της

Διάχυτη είναι πλέον στους διαδρόμους του Στρασβούργου και των Βρυξελλών η αίσθηση ότι η υπόθεση άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας», δημιουργώντας ισχυρούς τριγμούς στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του πολιτικού θρίλερ, το πρώτο προδικαστικό σκέλος της υπόθεσης θα κριθεί την Τετάρτη. Τότε, ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καϊλή έως ότου ξεκινήσει η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το βελγικό Δίκαιο έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από το ελληνικό: μια τέτοια σημαντική είναι το καθεστώς της προφυλάκισης.