«Η κυβέρνηση κρύβεται όταν λέει ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη στο θέμα των παρακολουθήσεων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media και το τσιγάρο με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη σε νυχτερινό κέντρο, αλλά και την αντίδραση του υπουργείου Υγείας, απάντησε πως είναι αστείο και πως υπάρχουν ελεγκτικές Αρχές. Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε επίσης πως θα εξυπηρετούσε τη χώρα εάν είχε οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, ενώ είπε πως υπάρχει η δυνατότητα η εκλογική μάχη που είναι μπροστά μας να είναι ένα ντέρμπι. Ακόμα, ανέφερε πως με το νέο έτος θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα δώσει στη δημοσιότητα τους υποψηφίους ενόψει των εκλογών. αααα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 


Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο κ. Φλώρος για τα δημοσιεύματα περί παρακολούθησής του: Πριν φτάσουμε στη Δικαιοσύνη υπάρχουν μια σειρά από άλλα ελεγκτικά βήματα και το βασικό ελεγκτικό βήμα είναι η ΑΔΑΕ. Η ΑΔΑΕ η οποία μπορεί να πάει στους παρόχους και όπως για τον κ. Τέλογλου και τον ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο βεβαίωσε ότι είχε γίνει άρση του απορρήτου και ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ το ίδιο μπορεί να γίνει και σε μια σειρά από άλλες περιπτώσεις. Η κυβέρνηση κρύβεται λέγοντας ότι απλά θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τότε δεν κάνει τα ελεγκτικά βήματα που θα έπρεπε να γίνουν έτσι ώστε να μπορέσει να αποφανθεί και με καλύτερους όρους η Δικαιοσύνη. Πχ στην περίπτωση του Βελγίου μέχρι να αποφανθεί η βελγική δικαιοσύνη οι διωκτικές αρχές είδαμε ότι κάνανε πάρα πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους σε μια διαφορετική αλλά σε μια υπόθεση η οποία έχει ζητήματα. Άρα το θέμα δεν είναι αν θα μιλήσει ο κ. Φλώρος ή άλλα φερόμενα θύματα υποκλοπής αλλά το αν θα γίνει ακριβώς η διαδικασία που θα έπρεπε να γίνει και από τη Θεσμών και Διαφάνειας και από την ΑΔΑΕ μια διαδικασία η οποία δεν γίνεται και υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες γιατί το καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις δικές του ευθύνες σε αυτή την υπόθεση.

Αναφορικά με το πρόστιμο που προέκυψε από την φωτογραφία του κ.Μπισμπίκη με το τσιγάρο: Το θεωρώ αστείο. Προφανώς και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται αυτό είναι ζήτημα ελεγκτικών αρχών δεν είναι ζήτημα ο υπουργός μέσα από το Twitter να βλέπει μια φωτογραφία και να βάζει πρόστιμο. Αν έχει πληροφορίες και εικόνα ότι δεν εφαρμόζεται ένας νόμος υπάρχουν οι ελεγκτικές αρχές να σταλούνε. Θεωρώ πραγματικά τραγωδία ότι είμαστε σε μια χώρα που συζητήσαμε τόσο πολύ αυτό αλλά δεν συζητήσαμε ότι τις προηγούμενες μέρες ένας άνθρωπος 30 χρονών έχασε τη ζωή του στα λιπάσματα Καβάλας σε έναν εργασιακό χώρο που διαρκώς έχει καταγγελθεί για τις εργασιακές του συνθήκες και στο οποίο η κυβέρνηση επιλέγει να μην στείλει την επιθεώρηση εργασίας. Αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο αστείος είναι ο δημόσιος διάλογος με ευθύνη του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τις εκλογές: Θα βοηθούσε πάρα πολύ το πολιτικό επίπεδο και την πολιτική λειτουργία να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Νομίζω ότι αντικειμενικά θα σταματούσε μια συζήτηση σεναριολογίας. Ακριβώς επειδή έχουμε μπει στην τελική ευθεία νομίζω ότι θα βοηθούσε να υπάρχει ένας καθαρός διάδρομος.

Αναφορικά με την έρευνα της MRB: Νομίζω ότι στα ποιοτικά στοιχεία υπάρχουν κάποια πολύ κρίσιμα δεδομένα. Δεδομένο πρώτο, στο ερώτημα αν οι πολίτες πιστεύουν ότι έχουμε απλά ακρίβεια ή αισχροκέρδεια το 73,3% μιλάει για αισχροκέρδεια αυτό σημαίνει ακριβώς ευθύνη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν είμαστε η χώρα που έχουμε την πιο ακριβή τιμή βενζίνης, όταν είμαστε η χώρα που διαρκώς έχουμε την πιο ακριβή τιμή ενέργειας στη χονδρική, όταν είμαστε η χώρα στην οποία είναι η μοναδική που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από το 2010. Στα ερωτήματα «ποια κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει το εισόδημα των πολιτών και της μεσαία τάξης» στη συγκεκριμένη έρευνα ο κόσμος απαντάει για πρώτη φορά πλειοψηφικά ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι απαντήσεις δίνουν ένα τρέιλερ, μια εικόνα από τα προσεχώς, αυτά που έρχονται με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι όντως υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα η εκλογική μάχη που είναι μπροστά μας να είναι ένα ντέρμπι και να μην έχει καμία σχέση με τους αριθμούς που αποτυπώνονται αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε το market pass: Ο προβληματισμός προέκυψε όταν είδαμε το γραπτό κείμενο της τροπολογίας. Πρώτα απ’ όλα είναι ψέμα του κ. Μητσοτάκη να λεει 10% η αύξηση του πληθωρισμού, 10% η έκπτωση που θα σας δώσω γιατί ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει πολύ παραπάνω. Δεύτερη παρατήρηση, τα διυλιστήρια κλείνουνε με υπερκέρδη που θα ακουμπήσουνε τα 3 δις οπότε τα 600 εκατομμύρια ήδη και αυτά αποτελούνε απάτη. Δεν ακυρώνεις το μηχανισμό λεηλασίας και απλά κλέβεις 10 και παίρνεις 1. Αυτό που μας έκανε να επιλέξουμε το «παρών» είναι ότι πρώτον δεν επεκτείνει την έκτακτη εισφορά και το ’23, πράγμα το οποίο κάνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Λες και με την αλλαγή του χρόνου θα σταματήσουμε να πληρώνουμε την πιο ακριβή τιμή βενζίνης ή θα σταματήσουν τα διυλιστήρια να έχουν υπερκέρδη. Και το δεύτερο και ακόμα πιο προκλητικό, τη στιγμή που έχει λεηλατήσει την κοινωνία με 4 δις παραπάνω έσοδα από ΦΠΑ λεει ότι αυτά τα 600 εκατομμύρια από τα διυλιστήρια δεν είναι φόρος αλλά τα βαφτίζει δαπάνη έτσι ώστε να μειώσει τα φορολογικά τους έσοδα. Αυτή την κοροϊδία προς τους πολίτες που έχουν πληρώσει 4 δις παραπάνω ΦΠΑ δεν μπορούσαμε να την νομιμοποιήσουμε.

Ερωτηθείς αν θα περιμένουμε τις υποψηφιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει ολοκληρωθεί σχεδόν αυτή η διαδικασία, τις πρώτες μέρες μετά την αλλαγή του χρόνου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία όπου θα δοθεί στη δημοσιότητα η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι υποψήφιοι.