Από την Κρήτη και την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για το νησί με χρονικό ορίζοντα το 2030, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια πρώτη απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει», τόνισε, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας πως «εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε, λοιπόν, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή, να μιλήσουν οι υπουργοί για το έργο τους, αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτήν την πολιτική μάχη».

Τον πρωθυπουργό συνόδευε πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο. Σε δηλώσεις που παραχώρησαν σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χαρακτήρισαν την πρόταση καλοδεχούμενη και υιοθέτησαν πλήρως τη στρατηγική περί «σύγκρισης και όχι σύγκρουσης», κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα τη σύμπνοια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είπε: «Νομίζω ότι την καλύτερη απάντηση σε αυτή την τοξικότητα την έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Διότι εμείς απαντάμε με έργα και αύριο θα απαντήσουμε στη Βουλή αυτά που πρέπει να απαντήσουμε».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε για την πρόταση δυσπιστίας: «Καλοδεχούμενη είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο κυβερνητικών έργων. Και η σύγκριση αυτή θα είναι καταλυτική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε πως «κοιτάζουμε το μέλλον και κάποιοι κοιτούν το παρελθόν. Ενώ δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε για το μέλλον ούτε για το παρελθόν».

Τέλος, η αν. υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι «είναι μια καλή ευκαιρία να φανεί τι έχει γίνει αυτόν τον καιρό».