Με αφορμή την ευκολία σε δανεισμό φέρεται 61χρονος επιχειρηματίας να έπεσε θύμα απάτης του, προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, «Μάξιμου Σαράφη». Κατήγγειλε στην ΕΡΤ ότι του πήρε 110.000 ευρώ και οι συναντήσεις τους φέρεται να έγιναν στο σπίτι του 66χρονου συνεργού του. 

«Έπεσα θύμα του κατηγορουμένου, με αποτέλεσμα να μου πάρει 110.000 ευρώ τα οποία δανείστηκα και από φίλους, πιστεύοντας τα πολύ καλά μεθοδευμένα κόλπα του. Παράλληλα, με εξαπάτησε με πάρα πολλούς τρόπους, πείθοντάς με ότι όλα αυτά που έλεγε ήταν αληθινά», ήταν τα λόγια του 61χρονου στην ΕΡΤ.

«Κατάφερε να το κάνει με τρόπο ώστε κάθε φορά να προκύπτει μια νέα ανάγκη που απαιτούνταν μια χρηματοδότηση ύψους 20-30 χιλιάδων ευρώ για να ξεμπλοκάρει, για να προχωρήσει ο φάκελος», σημειώνει ο δικηγόρος του 61χρονου Θεόδωρος Καραγιάννης.

Όλα φαίνεται πως άρχισαν στις 21 Μαρτίου 2021, όταν και έγινε το πρώτο ραντεβού στο διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φίλος του 61χρονου, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για σχετική χρηματοδότηση, φέρεται να έδωσε εκείνη την ημέρα 14.000 ευρώ σε μετρητά, για τα έξοδα φακέλου 2 δανείων, του δικού του και του 61χρονου.



Η συνέχεια δόθηκε στις 29 Μαρτίου 2021, παρουσία του «Μάξιμου Σαράφη» και του 61χρονου, καθώς και την 1η Απριλίου 2021 όπου ο φίλος του φέρεται να έδωσε και πάλι χρήματα και συγκεκριμένα 18.561 ευρώ για την ασφάλεια του δανείου.

Από την άλλη, ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου υποστηρίζει πως ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες, βάζοντας στο στόχαστρο τη Νέα Δημοκρατία.

«Αρνείται την κατηγορία από την πρώτη στιγμή. Αν μελετήσει κανείς την δικογραφία θα κατανοήσει ότι όλη η δικογραφία ξεκίνησε από παρακολούθηση και εμπλοκή συγκεκριμένου προσώπου το οποίο εμπλέκεται πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει ο δικηγόρος του «Μάξιμου Σαράφη» Κωνσταντίνος Γώγος.

Να σημειωθεί ότι αρμόδιες εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το καθεστώς προστασίας του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» εξακολουθεί να ισχύει, εκτός κι αν κάποιοι από τους θιγόμενους ζητήσουν να... αφαιρεθεί η κουκούλα. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα επανεξεταστεί η υπόθεση, όπως τονίζεται.



Προσφυγή στη Δικαιοσύνη, πάντως, ώστε να αποχαρακτηριστεί από το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα ο «Μάξιμος Σαράφης», προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από την Πέμπτη είχε εκφράσει τη συγκεκριμένη επιθυμία. Δεν φέρεται πάντως ως θιγόμενος.